0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Aseginolaza y Leunda

Pedro m Leunda och Jon Aseginolaza är barndomskompisar med rötter i San Sebastian, båda är i grunden utbildade biologer med med ursprung från ett gastronomiskt meka så var det bara en tidsfråga innan vinet skulle ta över helt.

Idag bor båda i Pamplona där de sedan 2016 har producerat vin tillsammans, deras första vingård Santa Zita planterad med Garnacha belägen i utkanten av San Martin de Unx var den första vingården som förvärvades.

Idag består egendomen av totalt 10 olika vingårdar med en areal på 4 hektar. Vingårdarna ligger utspritt i den sydvästra delen av Navarra och sköts helt av Pedro, där allt jobb görs manuellt och efter ekologiska principer utan att vara certifierade. Jon är ansvarig vinmakare och sköter helt om vinerna i vineriet. Vinerna buteljerasmed låga halter svavel och helt utan filtrering och klarning. Vinerna görs i en elegant nästan Burgundisk still med hög aromatik och elegans.

Cuvée Rött vin, Spanien , 259:- inkl moms
Matsanko Rött vin, Spanien , 229:- inkl moms
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år