År 1965 flyttade 25-årige David Lett till Oregon med 3000 sticklingar och teorin att stor pinot noir skulle kunna odlas utanför Bourgogne. I februari satte han rankorna i jorden i jakten på de perfekta vingårdarna och året efter fann han dessa, 8 hektar sluttningar i Dundee Hills, Willamette Valley. Detta var de allra första planteringarna av pinot noir i det nu etablerade Willamette Valley, som gjort sig känd för just denna druvsort. Övriga druvorter som planterades var pinot gris, chardonnay, chasselas, pinot meunier och trosseau.
1970 gjordes den första officiella årgången och det var med årgång 1975 som Eyrie satte sitt namn på världskartan i och med att placera sig i toppen bland pinot noir-viner från världens alla hörn i vintävlingar som hölls i Paris 1979 och i Beaune 1980.
2005 tog Davids son Jason över driften av Eyrie Vineyards. Produktionen bibehölls medvetet nere men Jason utökade antalet viner med specifika buteljeringar med mer obskyra druvsorter såsom trosseau och melon de bourgogne samt införde naturlig jäsning och vinmakning utan svavel.. Jason började även att buteljera pinot noir-vinerna separat från de 5 olika vingårdarna belägna i Dundee Hills
Alla vinerna jäser utan tillsatt jäst, vingårdarna är ekologiskt certifierade och alla druvor skördas för hand.