Meny Stäng
Champagne Marie Courtin
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château Yvonne
Claude Quenard & Fils
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de Baal
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Ligas
Domaine Moulin la Viguerie - Gaël Petit
Domaine Patrick Javillier
Domaine Paul Cherrier
Domaine Raquillet
Domaine Rewa
Domaine Saint-Jacques, Christophe Grandmougin
Domaine Sylvain Pataille
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
Kunin Wines
La Colombera
Lapo Berti
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Shaw + Smith
Simon Colin
Terenzuola
The Other Wine Co.
Thierry Allemand
Trinity Hill
Vignerons Ardèchois
Weingut Künstler
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Champagne Marie Courtin
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château Yvonne
Claude Quenard & Fils
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de Baal
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Ligas
Domaine Moulin la Viguerie - Gaël Petit
Domaine Patrick Javillier
Domaine Paul Cherrier
Domaine Raquillet
Domaine Rewa
Domaine Saint-Jacques, Christophe Grandmougin
Domaine Sylvain Pataille
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
Kunin Wines
La Colombera
Lapo Berti
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Shaw + Smith
Simon Colin
Terenzuola
The Other Wine Co.
Thierry Allemand
Trinity Hill
Vignerons Ardèchois
Weingut Künstler
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Producent

Domaine Comte Armand

grafik

Egendomen utgör 9 hektar varav den viktigaste delen består av det magnifika, 5 hektar stora monopol-läget Pommard Premier Cru Clos des Epeneaux. Nicolas Marey köpte dessa 5 hektar i slutet av 1700-talet och början av 1800-talet (tillsammans med DRC Romanée Saint Vivant ’Marey-Monge’). Alla vingårdar såldes förutom Clos des Epeneaux vilken överlämnades till Jean-François Armand som hemgift då han gifte sig med Nicolas dotter 1826 och är än idag i familjen ägo. Vingårdarna i Volnay adderades 1994, följda av fler vingårdar i Auxey Duresses.

I mitten av 1980-talet anlände Pascal Marchand till Domaine Comte Armand och inledde kort inpå konvertering till ekologisk och biodynamisk odling, vilket ledde tillfullständig certifiering 1992. Tack vare Pascal ökades den biologiska mångfalden i vingårdarna, skördeuttagen blev lägre och som följd uppvisade vinerna uppvisade mer kraft, spänst och finess.

Idag producerar Paul Zinetti vinerna i samarbete med ägaren Oliver Armand och gemensamt eftersträvar de att anamma nya metoder och samtidigt bevara egendomens traditioner.

Druvorna avstjälkas fullständigt men lämnas intakta under 5-8 dagars kallmaceration innan alkoholjäsning, vilken pågår i mellan 5 och 10 dagar och får sedan stanna kvar och vila i jäsningstankarna mellan 3 till 15 dagar beroende på årgång. Efter drygt totalt 4 veckors skalkontakt (vilket är längre än vanligt i Bourgogne) lagras vinerna på ekfat mellan 18-24 månader, där ny ek aldrig utgör mer än 30%.