Egendomen utgör 9 hektar varav den viktigaste delen består av det magnifika, 5 hektar stora monopol-läget Pommard Premier Cru Clos des Epeneaux. Nicolas Marey köpte dessa 5 hektar i slutet av 1700-talet och början av 1800-talet (tillsammans med DRC Romanée Saint Vivant ’Marey-Monge’). Alla vingårdar såldes förutom Clos des Epeneaux vilken överlämnades till Jean-François Armand som hemgift då han gifte sig med Nicolas dotter 1826 och är än idag i familjen ägo. Vingårdarna i Volnay adderades 1994, följda av fler vingårdar i Auxey Duresses.
I mitten av 1980-talet anlände Pascal Marchand till Domaine Comte Armand och inledde kort inpå konvertering till ekologisk och biodynamisk odling, vilket ledde tillfullständig certifiering 1992. Tack vare Pascal ökades den biologiska mångfalden i vingårdarna, skördeuttagen blev lägre och som följd uppvisade vinerna uppvisade mer kraft, spänst och finess.
Idag producerar Paul Zinetti vinerna i samarbete med ägaren Oliver Armand och gemensamt eftersträvar de att anamma nya metoder och samtidigt bevara egendomens traditioner.
Druvorna avstjälkas fullständigt men lämnas intakta under 5-8 dagars kallmaceration innan alkoholjäsning, vilken pågår i mellan 5 och 10 dagar och får sedan stanna kvar och vila i jäsningstankarna mellan 3 till 15 dagar beroende på årgång. Efter drygt totalt 4 veckors skalkontakt (vilket är längre än vanligt i Bourgogne) lagras vinerna på ekfat mellan 18-24 månader, där ny ek aldrig utgör mer än 30%.