Namnet Radio-Coteau anspelar inte på någon radio som åkt i backen eller ”mun till mun”, som uttrycket översätts från franska, utan I detta fall ”sändning från kullarna”.
Radio-Coteau etablerades av vinodlaren och ägaren Eric Sussman år 2002. Vineriet är beläget i Sebastopol och vingårdarna på kullarna ovanför Occidental, Kalifornien. Eric har haft siktet inställt på att välja ut svala, kustbelägna vingårdar, i västra Sonoma County och Anderson Valley för att producera viner med energi, skärpa, balans och tydlig ursprungskaraktär.
Radio-Coteau sköts efter biodynamiska principer, Demeter-certifiering och ekologisk vinodling i samband med en naturlig filosofi i vineriet (vildjäsning, ingen klarning eller filtrering) för att säkerställa den unika karaktären från varje växtplats och årgång. Kultiverade druvsorter är chardonnay, pinot noir, syrah och old vine zinfandel. Jordmånen utgörs mestadels av grusiga lerjordor med sandsten, lokalt kallad ”Goldridge”.