Shaw + Smith grundades 1989 av kusinerna Michael Hill Smith MW och Martin Shaw. De tillverkar viner uteslutande från Adelaide Hills, från druvsorter som passar det svalare klimatet: sauvignon blanc, riesling, chardonnay, pinot noir och shiraz.
Shaw + Smith äger två vingårdar, i Lenswood och i Balhannah, där vineriet och provningsrummet är beläget.
Det centrala hos Shaw + Smith är att odla bästa möjliga druvor, hantera vingårdarna på ett hållbart sätt och värna om vinrakornas- och jordens hälsa. I sin strävan efter kvalitet hålls skördeuttagen låga och alla druvor plockas för hand.
Shaw + Smiths första årgång var 1990 och de tidiga årgångarna gjordes hos Wirra Wirra och Petaluma. 1999 köpte de en fastighet på Balhannah, där de planterade vinstockar och byggde vineriet i tid för 2000 års skörd. 2012 köpte de en etablerad 20 hektar stor vingård i Lenswood.
Michael och Martin äger även Tolpuddle Vineyards, ett lite vineri på ön Tasmanien samt driver projektet The Other Wine Co. där viner görs från olika distrikt och noga utvalda växtplatser.