Meny Stäng
Champagne Marie Courtin
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château Yvonne
Claude Quenard & Fils
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de Baal
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Ligas
Domaine Moulin la Viguerie - Gaël Petit
Domaine Patrick Javillier
Domaine Paul Cherrier
Domaine Raquillet
Domaine Rewa
Domaine Saint-Jacques, Christophe Grandmougin
Domaine Sylvain Pataille
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
Kunin Wines
La Colombera
Lapo Berti
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Monterustico
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Shaw + Smith
Simon Colin
Terenzuola
The Other Wine Co.
Thierry Allemand
Trinity Hill
Vignerons Ardèchois
Weingut Künstler
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Champagne Marie Courtin
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château Yvonne
Claude Quenard & Fils
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de Baal
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Ligas
Domaine Moulin la Viguerie - Gaël Petit
Domaine Patrick Javillier
Domaine Paul Cherrier
Domaine Raquillet
Domaine Rewa
Domaine Saint-Jacques, Christophe Grandmougin
Domaine Sylvain Pataille
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
Kunin Wines
La Colombera
Lapo Berti
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Monterustico
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Shaw + Smith
Simon Colin
Terenzuola
The Other Wine Co.
Thierry Allemand
Trinity Hill
Vignerons Ardèchois
Weingut Künstler
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Producent

Margherita Otto

grafik

Margherita Otto är ett nytt vineri beläget I Monforte d’Alba. Grundaren Alan Manley, växte upp i Westchester, NY och flyttade till Colorado där han under många år drev en restaurang. Det var där han utvecklade sin passion för vin, särskilt Barolo, vilket kom att innebära frekventa besök i Piemonte de kommande åren. Till slut så bestämde han sig för att sälja restaurangen och flytta till Barolo med drömmen om att I framtiden producera eget vin. Alan lämnade USA 2011 och arbetade hos flera välrenommerade prioducenter såsom Cavalotto, Sandrone och Elio Altare innan han fick möjligheten att börja arbeta med Maria Teresa Mascarello på Bartolo Mascarello, där han fortfarande verkar som Maria Teresas högra hand.

Efter ett antal år lyckades Alan köpa några mindre vingårdar i Monforte d’Alba och Castiglione Falletto. Som tillskott säkrade han även långtidsarrende av en vingård i Serralunga d’Alba. Vingården I Monforte d’Alba (0,5 hektar), är belägen 470-500 m över havet, strax sydväst om vingårdsläget Ginestra. I Castiglione Falletto (0.25 hektar), utgörs vingården av en brant sydostlig del av vingårdsläget Pernanno och i Serralunga d’Alba (0.2 hektar) så snuddar vingården det berömda Vigna Rionda.

Alan vinifierade sin första officiella årgång 2015 i en väns källare där det också fick mognadslagra. Enbart ett vin produceras, Barolo och det enligt den traditionella metoden genom blandning av vin från de olika byarna (liksom Bartolo Mascarello). Druvorna från de olika vingårdarna är inte enbart blandade utan de jäser även tillsammans. I källaren jäser vinerna I tank med den traditionella “Capello Sommerso”-metoden med skalkontakt I circa 45 dagar. Vinet lagras sedan I 3 år I stora ekliggare, sk ”bottis”.

2017 så färdigställdes vineriet I Monforte D’Alba, där han även bor tillsammans med sin fru Daniella. Källaren är utrustad med både modern och traditionell utrustning däribland en enkel korgpress och bottis.

“My goal is to make a wine of elegance, with precise structure and focus. All of the aromas,
flavors and structure should express the qualities of the fruit harvested, the character of the
growing season, the local winemaking traditions and a careful, unrushed vinification and aging” / Alan Manley