Meny Stäng
Champagne Marie Courtin
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château Yvonne
Claude Quenard & Fils
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de Baal
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Ligas
Domaine Moulin la Viguerie - Gaël Petit
Domaine Patrick Javillier
Domaine Paul Cherrier
Domaine Raquillet
Domaine Rewa
Domaine Saint-Jacques, Christophe Grandmougin
Domaine Sylvain Pataille
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
Kunin Wines
La Colombera
Lapo Berti
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Shaw + Smith
Simon Colin
Terenzuola
The Other Wine Co.
Thierry Allemand
Trinity Hill
Vignerons Ardèchois
Weingut Künstler
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Champagne Marie Courtin
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château Yvonne
Claude Quenard & Fils
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de Baal
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Ligas
Domaine Moulin la Viguerie - Gaël Petit
Domaine Patrick Javillier
Domaine Paul Cherrier
Domaine Raquillet
Domaine Rewa
Domaine Saint-Jacques, Christophe Grandmougin
Domaine Sylvain Pataille
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
Kunin Wines
La Colombera
Lapo Berti
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Shaw + Smith
Simon Colin
Terenzuola
The Other Wine Co.
Thierry Allemand
Trinity Hill
Vignerons Ardèchois
Weingut Künstler
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Producent

Domaine Les Horées

grafik

Ursprunget till den franska termen ”Horée” ligger i den grekiska mytologin. Det finns många olika förklaringar och vi kan beskriva ”Les Horées” som fest för att fira bytet av årstider.

Guilhem och Catharina Sadde grundade Les Horées 2019. Guilhem är auktionsägare i Dijon men arbetar också i familjeföretaget. Catharina är tysk och utbildad kock men bytte karriär när hon blev helt fångad av vin och vingårdar efter en första skörd i Nahe. Därefter studerade Catharina oenologi & vitikultur på SupAgro Montpellier och universitetet i Geisenheim.

Paret träffades 2010 när Catharina kom för en första praktikplats på Domaine Chevrot i Cheilly-les-Maranges.
Från 2010-2018 gjorde hon flera praktikplatser på bla Domaine des Epeneaux, Comte Armand, Domaine de la Romanée Conti och säsongsarbeten på Maison Drouhin, Domaine och Comte de Vogüe. Catarina har även utfört vingårds och källarjobb hos Domaine Cécile Tremblay och varit vinodlingschef på Domaine Marquis d’Angerville.
Efter detta breda och fullständiga ”Lärlingskap” ville Catharina arbeta självständigt och det var vid den tid då hon erbjöds sin första lilla areal av Beaune Prévolles i början av 2018.

Idag äger de för närvarande totalt 1,3 hektar vingårdar fördelade i Beaune, Pommard och Volnay. Alla deras vingårdar odlas enligt ekologiska och biodynamiska principer och själva källaren är belägen i Pommard. Deras vinframställning kan beskrivas som låg intervention och målet är att vinifiera utan tillsatt svavel (årgång 2020 helt utan tillsatt svavel). Alla viner startar alkoholjäsning omedelbart efter införandet av en ”pied de cuves” och jäsningen pågår i ungefär 6-10 dagar beroende på cuvée. För mognadslagring används ingen ny ek och eventuellt svavel tillsätts inte förrän den malolaktiska jäsningen är avslutad.

För årgång 2020 lades två viner till: Savigny Village (druvor från ”Les Vermots” biodynamisk odlad, 70 år gamla vinstockar) och Bourgogne Blanc (druvor från Meursault, odlat ekologiskt).