
Mas Pagès Estate grundades 2018 av Pierre Pagès, son till Gilles och Sylvie Pagès från Mas de Figuier. Som femte generationens vinmakare i Pic Saint Loup (Languedoc, Occitanien) föddes Pierre in i vinvärlden, där passionen för vin är en del av hans dagliga liv.
När möjligheten dök upp att förvärva 12 hektar vinodlingar kring hans hemby Vacquières, tog Pierre steget att skapa sitt eget vinprojekt som ung vinmakare. Stark förankrad i sitt ursprung och med ett miljömedvetet arbetssätt valde han att odla sina viner i enlighet med ekologiska principer och Mas Pagès har sedan starten varit under ekologisk omställning.
Pic Saint Loup är en av de mest distinkta terroirerna i Languedoc, belägen vid foten av de dramatiska Cevennes-bergen, cirka 30 km norr om Montpellier. Här bidrar en variation av jordmåner – från kalksten och svart märgel till sandsten och runda småsten – till vinernas komplexitet och karaktär. Klimatet, med heta dagar och svala nätter, skapar druvor med perfekt mognad och friskhet. Dessutom hjälper de kraftiga vindarna, Mistralen och Tramontanen, till att skydda vingårdarna från sjukdomar orsakade av fukt.
Med respekt för både miljö och biologisk mångfald producerar Pierre viner som kombinerar familjens hantverkstraditioner med sin egen moderna stil. Tack vare Pic Saint Loups unika förutsättningar kan Pierre skapa välbalanserade viner med toner av svarta vinbär, kryddor, mogen frukt och jordig komplexitet.