
Gårdens ursprung går tillbaka till 1800-talet med byggandet av dess magnifika välvda källare 1820 och tillverkningen av gårdens första flaska champagne av Alfred Ravez 1863.
Familjen Ravez var den första familjen som ägde godset. En av döttrarna Ravez gifte sig med en Quenardel strax före andra världskriget innan hon födde 1938 Francis Quenardel som gick med sin far i Verzenay 1956 för att arbeta med honom på den då lilla egendomen. Champagne Quenardel et Fils var fött.
Francis tog över verksamheten 1965 efter att ha planterat vinstockar på många kvalitetsterroirer runt Reims för att slutligen nå 7 hektar. Francis köpte huset på Place Carnot samt källare 1989 av sin kusin Jean-François Ravez. En av hans tre döttrar, Christel, gifte sig med Jean-Christophe Faucomprez på 1980-talet och paret tog över den nuvarande egendomen och dess 7 hektar 1993.
21 år senare anförtrodde familjen Quenardel-Faucomprez nycklarna till familjen Labruyère. En av traditionerna som Quenardel försvarar, är den långvariga lagringen av alla sina cuvéer. Således lämnar till exempel deras icke-vintage brut källaren först efter minst 5 års vila 0 (varav minst 3 år på sin jästfällning) i lugnet av deras historiska källare.
Familjens ambition är att föra denna domän till eliten av Champagneodlare genom att kombinera traditioner, banbrytande vinifiering och selektering av druvor som lyfter fram var och en av deras terroirer.