Gårdens ursprung går tillbaka till i början av 1800-talet då dess magnifika välvda källare byggdes och 1863 producerade Alfred Ravez gårdens första flaska Champagne.
Familjen Ravez var den första familjen som ägde godset. En av döttrarna Ravez gifte sig med en Quenardel strax före andra världskriget innan hon 1938 födde Francis Quenardel. Francis började sedermera att vid 18 års ålder arbeta tillsammans med sin far i Verzenay 1956 och den lilla egendomen Champagne Quenardel et Fils var född.
Francis tog över verksamheten 1965 efter att ha planterat vinstockar på många av de bästa platserna runt Reims för att slutligen nå 7 hektar. Francis köpte huset på Place Carnot samt källare 1989 av sin kusin Jean-François Ravez. En av hans tre döttrar, Christel, gifte sig med Jean-Christophe Faucomprez på 1980-talet och paret tog över den nuvarande egendomen 1993.
2001 anförtrodde familjen Quenardel-Faucomprez nycklarna till familjen Labruyère (som idag även äger Domaine Jacques Prieur). En av traditionerna som Quenardel försvarar, är den långvariga lagringen av alla sina cuvéer. Således lämnar till exempel deras årgångslösa NV Brut källaren först efter minst 5 års vila (varav minst 3 år på sin jästfällning), i lugnet av deras historiska källare.
Familjens ambition är att föra denna egendom till toppen av Champagneodlare genom att kombinera traditioner, tillsammans med moderna tekniker vid vinifiering och noggrann selektering av druvor som lyfter fram växplatsernas främsta egenskaper för varje enskilt vin.