Domaine Jean Pascals historia inleddes i början av 1900-talet, när Joseph Pascal anlände till staden Puligny-Montrachet för att odla marken där. Där träffade han sin blivande fru Marie Voillery och dom fick två barn, René och Jean. Den senare började arbeta hos Domaine Leflaive innan han i början av 1950-talet förvärvade sina första egna vinstockar tillsammans med sin fru Cécile (ursprungligen från Volnay). 1975 gick anslöt sig Jean-Luc med sina föräldrar och bildade tillsammans ett företaget SARL Domaine Jean PASCAL & Fils. Gemensamt utvecklade de egendomen till 15 hektar vingårdar utspridda över fyra kommuner (Puligny-Montrachet, Meursault, Auxey-Duresses och Volnay). I början av 2000-talet anlände Yann (Jean Lucs son) och hans fru Alexandra till egendomen. Yann är sedan dess ansvarig för vingårdarna medan Alexandra ansvarar för vinmakningen.
75% av produktionen utgörs av vita viner och resterande 25% av röda viner. Alexandras 16 olika viner produceras enligt traditionella metoder med så lite manipulering som möjligt med målet att ge rena och ursprungstypiska viner med finess och elegans.