Meny Stäng
Champagne Marie Courtin
Antonelli
Araldica
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Cave de Crouseilles
Cave Robert & Marcel
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château de Lascaux
Château de Monfaucon
Château Yvonne
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Di Majo Norante
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Patrick Javillier
Domaine Rewa
Domaine Sylvain Pataille
Donato D’Angelo
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
La Colombera
Lapo Berti
Les Vignerons d'Aghione
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
MAS PAGÈS
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Rhonéa
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Saladini Pilastri
Shaw + Smith
Simon Colin
Simon Faure
Terenzuola
Thierry Allemand
Vignerons Ardèchois
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Champagne Marie Courtin
Antonelli
Araldica
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Cave de Crouseilles
Cave Robert & Marcel
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château de Lascaux
Château de Monfaucon
Château Yvonne
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Di Majo Norante
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Patrick Javillier
Domaine Rewa
Domaine Sylvain Pataille
Donato D’Angelo
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
La Colombera
Lapo Berti
Les Vignerons d'Aghione
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
MAS PAGÈS
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Rhonéa
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Saladini Pilastri
Shaw + Smith
Simon Colin
Simon Faure
Terenzuola
Thierry Allemand
Vignerons Ardèchois
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Producent

Simon Faure

grafik

Simon Faure är en småskalig och noggrann vinmakare verksam i södra Bourgogne, i hjärtat av Mâconnais. Han arbetar med ett starkt fokus på terroir, precision och naturlig vinifikation – utan tillsatser eller svavel, förutom en minimal dos vid buteljering. Simon delar sitt liv med Jessica Litaud, även hon vinmakare, som producerar sina egna viner under egen etikett. Båda arbetar sida vid sida men med sina egna uttryck – två röster från samma landskap, med olika tolkningar.

Vinerna skördas för hand, pressas varsamt och jäser på äldre fat för att bevara druvans renhet. Varje cuvée bygger på små parceller med tydlig identitet, som vinifieras med största omsorg. Hans filosofi är enkel: att låta platsen tala, med minimal intervention och maximal precision. Det här är levande, rena och ursprungstrogna viner – skapade för dem som söker både djup och ärlighet i glaset.

 

Skörden görs för hand, i små lådor om 10 kg, för att bevara druvans integritet. Druvorna får sedan vila över natten i kylrum. Det gör att Simon kan pressa dem kalla, vid cirka 8 °C, morgonen därpå – ett sätt att extrahera med precision och respekt för råvaran.

För cuvéerna Mâcon-Villages, Mâcon-La-Roche-Vineuse och Saint-Véran “Les Cras” arbetar han med noggrann kontroll av pH direkt under pressningen. Så snart mustens balans skiftar, byter han kärl – allt för att bevara renheten och precisionen i varje cuvée. Musten klarnas sedan snabbt och utan tillsatt svavel, tack vare den låga temperaturen.

Jäsningen sker på äldre fat, 5 till 10 år gamla, för att undvika överdriven fatkaraktär. Vinerna får sedan vila där i ett år – långsamt, i egen takt. Alla viner vinifieras utan tillsatser och utan svavel – med undantag för en minimal dosering vid buteljering, för att säkra vinets resa.

 

Mâcon-Villages & Saint-Véran kommer båda från samma sluttning, med sydligt läge och kalkrik jord, i byn Prissé. Parcellerna vetter direkt mot Solutréklippan – en av Bourgognes mest ikoniska terroirer – och vinstockarna är mellan 45 och 60 år gamla. Vinerna härifrån är koncentrerade, men alltid med fin spänst, syra och energi.