Meny Stäng
Champagne Marie Courtin
Antonelli San Marco
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château de Monfaucon
Château Yvonne
Claude Quenard & Fils
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Di Majo Norante
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de Baal
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Ligas
Domaine Moulin la Viguerie - Gaël Petit
Domaine Patrick Javillier
Domaine Rewa
Domaine Saint-Jacques, Christophe Grandmougin
Domaine Sylvain Pataille
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
Kunin Wines
La Colombera
Lapo Berti
Les Vignerons d'Aghione
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Shaw + Smith
Simon Colin
Terenzuola
The Other Wine Co.
Thierry Allemand
Trinity Hill
Vignerons Ardèchois
Weingut Künstler
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Champagne Marie Courtin
Antonelli San Marco
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château de Monfaucon
Château Yvonne
Claude Quenard & Fils
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Di Majo Norante
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de Baal
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Ligas
Domaine Moulin la Viguerie - Gaël Petit
Domaine Patrick Javillier
Domaine Rewa
Domaine Saint-Jacques, Christophe Grandmougin
Domaine Sylvain Pataille
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
Kunin Wines
La Colombera
Lapo Berti
Les Vignerons d'Aghione
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Shaw + Smith
Simon Colin
Terenzuola
The Other Wine Co.
Thierry Allemand
Trinity Hill
Vignerons Ardèchois
Weingut Künstler
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Producent

Di Majo Norante

grafik

Di Majo Norante har producerat vin på druvor ända sedan 1800-talet, vilket framgår av de gamla källarna under torget och i den gamla familjebyggnaden i Campomarino. Engagemanget för druvodling inleddes av Luigi, togs över av Alessio Di Majo och fortsätter än idag i genom fortsatt forskning och experiment. Di Majo Norante producerar sina egna viner från druvor som odlas i den gamla egendomen som härrör från Marquises Norante di Santa Cristina.

Di Majo Norantes vinframställningsfilosofi överensstämmer med ett traditionellt tillvägagångssätt för druvodling och vinproduktion, centrerad på att bevara alla egenskaper hos vinframställning vid medelhavet. I Molise-regionen har vin traditioner som går tillbaka till sanniterna och romarna, de första som introducerade druvodling. Produktionsmetoder har gått i arv genom generationer i södra Apenninerna, ständigt knutna till jordbruksvärlden. Masseria Di Majo Norante ligger norr om udden Gargano i distriktet Ramitello, på landsbygden i Campomarino, där den lösa, delvis sandiga jorden och sommarvinden kombineras för att skapa en särskilt gynnsam miljö. Alessio Di Majo, en målmedveten och något innovativ vinmakare, offrade produktivitet och gick från enhetlig smak i en ständig strävan efter kvalitet och distinkta egenskaper, i den fasta övertygelsen finna mest lämpade vinstockar för de klimatiska förhållandena på landsbygden i Molise.

Urvalet av kloner av inhemska vinstockar genom studier av deras anpassningsförmåga till södra Italien är ursprunget till alla Di Majo Norante-viner. Druvor från gamla vinstockar som aglianico, montepulciano, sangiovese och tintilia används för framställning av röda viner. Falanghina och greco används för framställning av vita viner. De fantastiska resultaten som uppnåtts genom att experimentera med dessa vinstockar har fått egendomen att fortsätta längs denna väg.

Di Majo Norante fokuserar all energi åt att värna om vår miljö och att arbeta i samklang med naturen.
Deras mål är att upprätthålla och stödja den biologiska mångfalden i vingårdarna. Av denna anledning har de sedan många år tillbaka anammat en biologisk och organisk vinodling med uteslutande användning av naturliga former av gödningsmedel och icke-invasiva insektsmedel. I samtliga vingårdar lämnas gräs och blommor för att blomma naturligt, för att få en balanserad jord, men också för att bibehålla den naturliga miljön för inhemska mikroorganismer och rovdjursinsekter av olika parasiter. En sådan teknik möjliggör också en bättre dränering av vatten genom marken, mindre slöseri och/eller erosion som orsakas av kraftiga regn eller vindar.

Produktion hålls låg och manuellt urval utförs genom de olika stadierna av vinrankornas utveckling, vilket uppnår bästa möjliga kvalitet från varje planta. Sådant urval och beskärning tillåter endast de mest starka och friska druvklasarna selekteras. Tack vare detta tillvägagångssätt i kombination med en balanserad hantering av lövverk, mognar alla druvor till det bästa av sin potential.

Från producenten

Här hittar du producentens utsökta viner