Trinity Hill etablerades 1993 i Hawke’s Bay, belägen på den östra delen av landets nordliga ö. Underregionen Gimblett Gravels identifierades som en plats med enorm potential för vinodling, tack vare det gynsamma mikroklimatet och den väldränerade steniga jordmånen som ger upphov till naturligt låga skördeuttag, koncentration och aromatik i vinerna. Trinity Hill är en av regionens verkliga pionjärer och arbetar idag, 30 år senare med ursprungsambitionen att producera bästa möjliga viner med en tydlig känsla av plats.
De klassiska druvsorterna som Hawke’s Bay gjort sig internationellt berömda för: syrah, chardonnay, merlot och cabernet sauvignon står i fokus men Trinity Hill gör även viner från druvsorter man sällan ser på Nya Zeeland såsom: marsanne, roussanne, viognier, tempranillo och touriga nacional.
Chefvinmakaren Warren Gibson har ansvarat för vinerna ända sedan 1997 och är kanske den mest erfarna och framgångsrika vimakarna i regionen idag. Med sitt lag gör han viner enligt traditionella metoder där piegeage och ibland även fottrampning tillämpas.