Meny Stäng
Champagne Marie Courtin
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château Yvonne
Claude Quenard & Fils
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de Baal
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Ligas
Domaine Moulin la Viguerie - Gaël Petit
Domaine Patrick Javillier
Domaine Paul Cherrier
Domaine Raquillet
Domaine Rewa
Domaine Saint-Jacques, Christophe Grandmougin
Domaine Sylvain Pataille
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
Kunin Wines
La Colombera
Lapo Berti
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Shaw + Smith
Simon Colin
Terenzuola
The Other Wine Co.
Thierry Allemand
Trinity Hill
Vignerons Ardèchois
Weingut Künstler
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Champagne Marie Courtin
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château Yvonne
Claude Quenard & Fils
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de Baal
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Ligas
Domaine Moulin la Viguerie - Gaël Petit
Domaine Patrick Javillier
Domaine Paul Cherrier
Domaine Raquillet
Domaine Rewa
Domaine Saint-Jacques, Christophe Grandmougin
Domaine Sylvain Pataille
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
Kunin Wines
La Colombera
Lapo Berti
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Shaw + Smith
Simon Colin
Terenzuola
The Other Wine Co.
Thierry Allemand
Trinity Hill
Vignerons Ardèchois
Weingut Künstler
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Producent

Jean-Paul & Benoît Droin

grafik

“It would have been difficult to say, ”No, I’m not interested” I have a brother who is into computers. He doesn’t like wine. I have a little sister, but she is not interested in wine either. It would have been a pity if I hadn’t decided to become a winemaker”, Benoît Droin

Familjen Droin har producerat vin i Chablis i nära 400 år och är en av de absolut äldsta existerande egendomarna i Chablis. Benoît representerar den 14:e generation av Droin och är en av de mest dynamiska vinmakarna i regionen. Efter avslutade studier I Beaune och 6 månaders arbete på Domaine Laroche I Chablis, återvände Benoît till familjeegendomen 1999. Han kände sig aldrig tvungen att ta över ansvaret men kände att det var viktigt att någon inom familjen skulle föra traditionen vidare.

Han har inte ändrat på mycket I vingårdarna hans far Jean-Paul lämnande över till honom. De är inte ekologiskt certifierade men strävar hela tiden att arbeta hållbart med så liten påverkan på miljön som möjligt.
Egendomen kontrollerar cirka 25 hektar vingårdar varav 13 hektar är i familjens ägo. De producerar 14 olika viner Petit Chablis, Chablis, 7 Premiers Crus och 5 Grands Crus.

Varje vin behandlas på det vis som Benoît finner lämpligast för respektive växtplats. Petit Chablis, Chablis, Premiers Crus Vaucoupin och Côte de Lechet, samt Grand Cru Blanchots jäser och lagras i rostfria ståltankar medans Vaillons, Mont de Milieu och Montée de Tonnerre genomgår 25% jäsning och lagring på ekfat, 35% för Vosgros och Vaudésir, 40% för Montmains och Valmur, toppas av 50% för Fourchaume, Grenouilles och Les Clos. Åldern på fat och val av tunnbindare varieras från vin till vin.