Meny Stäng
Champagne Marie Courtin
Antonelli
Araldica
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Cave de Crouseilles
Cave Robert & Marcel
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château de Lascaux
Château de Monfaucon
Château Yvonne
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Di Majo Norante
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Patrick Javillier
Domaine Rewa
Domaine Sylvain Pataille
Donato D’Angelo
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
La Colombera
Lapo Berti
Les Vignerons d'Aghione
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
MAS PAGÈS
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Rhonéa
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Saladini Pilastri
Shaw + Smith
Simon Colin
Simon Faure
Terenzuola
Thierry Allemand
Vignerons Ardèchois
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Champagne Marie Courtin
Antonelli
Araldica
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Cave de Crouseilles
Cave Robert & Marcel
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château de Lascaux
Château de Monfaucon
Château Yvonne
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Di Majo Norante
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Patrick Javillier
Domaine Rewa
Domaine Sylvain Pataille
Donato D’Angelo
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
La Colombera
Lapo Berti
Les Vignerons d'Aghione
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
MAS PAGÈS
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Rhonéa
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Saladini Pilastri
Shaw + Smith
Simon Colin
Simon Faure
Terenzuola
Thierry Allemand
Vignerons Ardèchois
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Producent

Donato D’Angelo

grafik

Mitt i Basilicatas dramatiska vulkanlandskap, vid foten av den slumrande Vulture-vulkanen, ligger den familjeägda vingården Donato D’Angelo – ett namn som förknippas med kvalitet, tradition och passion för druvan aglianico. Här förenas generationers kunskap med nytänkande ambitioner i en produktion där varje flaska är ett uttryck för platsens själ.

Familjen D’Angelo har odlat vin i flera generationer, men det var 2001 som Donato D’Angelo tillsammans med sin fru Filomena Ruppi valde att starta ett nytt kapitel. Med sin långa erfarenhet som vinmakare, sin tekniska kunskap och sin djupa kärlek till området ville Donato skapa något mer personligt med en vingård där terroir och hantverk får stå i centrum. Filomena, med bakgrund i marknadsföring och ett skarpt affärssinne, har varit en drivande kraft i att göra Donato D’Angelo till ett namn att räkna med, både i Italien och internationellt.

Det som särskiljer Donato D’Angelo är inte bara det vin de producerar, utan hur de gör det. Vingården omfattar 15 hektar, strategiskt placerade i några av Vulture-områdets mest lämpade mikroklimat. Jordarna här bär spår av årtusenden av vulkanisk aktivitet – rika på mineraler, väldränerade och laddade med energi från forntida eruptioner. Dessa unika jordförhållanden, i kombination med svala nätter och varma dagar, ger exceptionella druvor med struktur, djup och elegans.

Men det är människorna bakom som verkligen ger vingården dess identitet. Idag är det Donato och Filomena som, tillsammans med sina döttrar Emiliana och Erminia, utgör hjärtat i verksamheten. Emiliana, utbildad oenolog med erfarenhet från både Piemonte och Frankrike, förvaltar vinproduktionen med en modern, precis hand och respekt för traditionen. Erminia, med examen i ekonomi ansvarar för att bygga upp varumärket och öppna nya marknader.

Tillsammans representerar de en sällsynt kombination av familjärt engagemang, yrkesskicklighet och framtidsvision. I en bransch som ofta domineras av män är deras arbete också ett tydligt exempel på kvinnligt entreprenörskap och ledarskap.

För Donato D’Angelo handlar vinmakande inte bara om att producera vin utan om att förmedla något. Varje vin berättar något om landskapet, om historien, om årgångens särdrag. Och bakom varje beslut ligger en vilja att vårda naturen och skapa långsiktig hållbarhet, både för marken och människorna.

Med nya projekt som inkluderar odling av vita druvor, utveckling av roséviner och satsningar på vinupplevelser och evenemang, blickar familjen framåt. Ambitionen är tydlig: att inte bara vara en producent av högkvalitativa viner, utan också en ambassadör för Basilicata – en av Italiens mest underskattade vinregioner.