Familjen Giuliani utvandrade från Emilia Romagna och bosatte sig i New York City under slutet av 1800-talet. Då depressionen kom 1929 beslöt de sig för att återvända till Italien. Med sina besparingar köpte de en tre hektar stor farm, i nordöstra Toscana och i den södra delen av Ligurien, mellan Apenninerna och Medelhavet.
Ivan Giuliani börjande arbeta på familjeegendomen 1993. Då han under sin militärtjänstgöring, två år senare var stationerad i Friuli och Slovenien, lärde sig mycket om hur man kan producera bra viner med fokus på hållbarhet och respekt för naturen. Då Ivan återvände hem tillämpade han dessa kunskaper och principer med målet att dedikera sitt liv åt familjeegendomen.
2007 renoverades vineriet och den totala vingårsarealen utökades till totalt 18 hektar. Samma år utformades ett partnerskap med Evasio Pasini, vars familj levt och kultiverat vingårdar i Cinque Terre, Ligurien under hundratals år. Vingårdarna har här formats för hand med tusentals arbetstimmar utan någon som helst mekanisering. Bergssidorna har terrasserats med sandsten, noggrant placerad en efter en enbart sammanhållna av lera och krossad sten. 2012 köpte Terenzuola ut Pasini från projektet i Cinque Terre och införlivade etiketten som ett paraply under Terenzuola. Vingårdarna i Ligurien (Colli di Luni och Cinque Terre) konverterades mot ekologiskt 2016 och certifieringen blev klar i och med årgång 2020.