I början av förra seklet delades Domaine BONFILS upp mellan odling av vinrankor och olivträd. Sedan dess så har flera generationer av familjen jobbat hårt för att etablera vingården. 1970 buteljerade Rolande, Stéphanies mormor första årgången vin från egendomen och Domaine Gour de Chaulé hade sett dagens ljus.
1985 var det dags för nästa kvinna i familjen, Aline att utveckla och moderniserade gården genom att etablera hållbart jordbruk på hela egendomen och fortsätta utvecklingen av vinerna.
2007 så tog Stéphanie FUMOSO, dotter till Aline, upp facklan för egendomen och fortsätta jobbet med att utveckla vinerna som hittills bara har gjorts av kvinnor i familjen. Sedan 2018 har Paul FUMOSO, son till Stéphanie, kommit för att ansluta sig till domänen för att fortsätta utveckla vinerna i samma anda som föregående generationer gjort.
Den 10 hektar stora egendomen består av 23 st olika parceller vars mångfald av terroir och exponering bidrar till att skapa en stor aromatisk palett som återspeglar sig i vinerna. Egendomen är till största del planterad med appellationens druvkung: Grenache, men det finns även Syrah och Mourvèdre och en del Cinsault planterad.
Medelåldern på vinstockarna är 55 år och den äldsta parcellen, som planterats av Stéphanies farfarsfar Eugène, är nu över hundra år gammal. Här arbetar man med lågt skördeuttag och med respekt för naturens gång vilket leder till att vinerna får ett långt liv på flaska.