Meny Stäng
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château Yvonne
Claude Quenard & Fils
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de Baal
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Ligas
Domaine Moulin la Viguerie - Gaël Petit
Domaine Patrick Javillier
Domaine Paul Cherrier
Domaine Raquillet
Domaine Rewa
Domaine Saint-Jacques, Christophe Grandmougin
Domaine Sylvain Pataille
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
Kunin Wines
La Colombera
Lapo Berti
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Monterustico
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Shaw + Smith
Simon Colin
Terenzuola
The Other Wine Co.
Thierry Allemand
Trinity Hill
Vignerons Ardèchois
Weingut Künstler
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château Yvonne
Claude Quenard & Fils
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de Baal
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Ligas
Domaine Moulin la Viguerie - Gaël Petit
Domaine Patrick Javillier
Domaine Paul Cherrier
Domaine Raquillet
Domaine Rewa
Domaine Saint-Jacques, Christophe Grandmougin
Domaine Sylvain Pataille
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
Kunin Wines
La Colombera
Lapo Berti
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Monterustico
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Shaw + Smith
Simon Colin
Terenzuola
The Other Wine Co.
Thierry Allemand
Trinity Hill
Vignerons Ardèchois
Weingut Künstler
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Producent

Lapo Berti

grafik

Lapo Bertis stora passion för vin inleddes i början av tjugoårsåldern och skulle leda honom på en tjugoårig resa till vinregioner över hela världen, där han letade efter specifika producenter att lära sig av. Dessa resor hjälpte honom att finslipa sina kunskaper och fullända sitt hantverk, vilket gav honom de färdigheter som han tillämpar i dag i Barolo med sina självbetitlade viner. Lapos karriär startade i hemvisten Toskana, där han arbetade hos Selvapiana innan han flyttade till Piemonte, och anställdes som heltid som vinmakare på Enzo Boglietti. Det var här utvecklade han sin stora kärlek till nebbiolo och knöt ett flertal meningsfulla kontakter. Hans ambulerande förflutna inkluderar producenter som Roberto Voerzio (Barolo), Nicolas Potel och Michel Picard (Bourgogne) och Cameron (Oregon) samtidigt som han arbetade över hela Australien mellan säsongerna, framför allt med Stephen Pannell i McLaren Vale. Att arbeta med dessa berömda krävande producenter påverkade i grunden Lapos exakta vanor och perfektionistiska metoder.

2012 bestämde sig Lapo äntligen för att slå sig ner i Piemonte för att starta sitt egna projekt. Han arrenderar för närvarande vingårdar i det prestigefyllda ”Fossati” i La Morra och ”Le Coste di Monforte” i Monforte d’Alba, som han noggrant kultiverar själv. Vingårdarna odlas ekologiskt och Lapo lägger stor vikt vid biologisk mångfald som hyser olika växter, insekter och andra viktiga organismer för skapandet av en levande, ekologiskt balanserad miljö för vinstockarna. Lapos vinifieringsmetoder är lika noggranna. Handskördade druvor avskalas helt innan de krossas. Jäsningarna är långa och förlitar sig enbart på inhemska jästsvampar, som delvis äger rum i rostfria ståltankar och i öppna, neutrala 600-liters fat, båda utan temperaturkontroll. Alla viner är gjorda utan klarning eller filtrering och sulfiter hålls till ett minimum. Hans ambition är att göra nebbiolo på ett så naturligt sätt som möjligt, trogen druvans, vingårdens och årgångens egenskaper och det målet är vackert utfört i dessa viner. Den totala produktionen utgörs av ungefär 4000 flaskor och fördelas på de 5 olika vinerna: Pet Nat, Dolcetto, Langhe Nebbiolo, Barolo och Barolo Fossati.