Familjen Heimann har under en längre tid varit en av de ledande rödvinsproducenterna i Ungern. Zoltán och Ágnes Heimann grundade egendomen, efter avslutade studier i Geisenheim, Montpellier och Udine driver idag sonen Zoltán Jr. arbetet. Zoltán även kallad “Kadarka Man” tillämpade sina samlade erfarenheter i hemstaden Szekszárd med att producera viner från den inhemska, kryddiga druvsorten kékfrankos och den delikata och florala kadarka.
“We want our wines to express the place where they come from, that is why the emphasis is on fruit quality with low intervention and great precision in the winemaking process”.
Under etiketten Heimann & Fiai (Heimann & Söner) produceras idag sofistikerade och expressiva viner från familjens olika vingårdslägen.
I vingårdarna så är det respekt till naturen och ekologisk vinmakning som gäller där bekämpningsmedel inte setts till under många år.
Samtliga druvor skördas manuellt och sorteras varsamt. För att fånga den delikata karaktären i frukten och hålla ner alkoholhalten används enbart noggrant selekterade druvor utan tecken på övermognad. Spontanjäsning med en del hela druvklasar praktiseras vanligtvis för att bidra till fräschör, aromer och finess i vinerna. Enbart naturlig jäst används och efter lätt pressning lagras vinerna i stora, neutrala ekfat och/eller i amforor.