0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Marchesi Mazzei

Familjen Mazzei har sedan år 1398 då Ser Lapo Mazzei för första gången nämner Chianti i text varit starkt förknippade med denominationen. Sedan 1435, då dotterdottern Madonna Smeralda Mazzei gifte sig med Piero di Agnolo da Fonterutoli, har egendomen varit i familjen ägo. Idag är det 24 generationens Mazzei, bröderna Filippo och Francesco som tillsammans med sina barn för de stolta familjetraditionerna vidare från deras egna lilla by Fonterutoli, i närheten av Castellina i Chiantidistriktets hjärta.

Odlingarna som omfattar 177 hektar är huvudsakligen planterade med sangiovese. Egendomens rikedom med inte mindre än 36 olika kloner, möjliggör ett rikt urval, vilket ger upphov till viner med stor komplexitet. Olika små vingårdslägen vinifieras separat i mindre jästankar, innan den slutliga blenden för varje vin görs. Prestigevinet Castello di Fonterutoli är döpt efter egendomen Castello Fonterutoli och är en Chianti Classico av den högsta kvalitetsklassen Gran Selezione.

Under 1990-talet expanderade familjen Mazzei med egendomen Tenuta Belguardo på 34 hektar i Maremma. Här, längs Toskanas kust producerar man lite generösare viner av sangiovese, vermentino och internationella druvor.
Senaste förvärvet är den vackra egendomen Zisola i distriktet Noto på sydöstra Sicilien. Zisola omfattar 21 hektar, huvudsakligen planterad med distriktets signaturdruva nero d´avola men även gröna druvsorter såsom grillo och cataratto samt oliver för produktionen av olivolja.

Hållbarhet

Egendomarna Castello di Fonterutoli, följt av Belguardo och Zisola, har genomgått ett hållbarhetsprogram med målet att garantera ett stabilt ekosystem och bevarande av dess mikroflora. Detta har gett upphov till fullständig eliminering av kemiska preparat, återvinning av produktionsavfall (skott, druvstjälkar, druv-, olivrester och hästgödsel) för produktion av kompost för att användas som helt organiskt gödslingsmedel. Särskild uppmärksamhet ägnas åt biologisk skadekontroll med användande och införande av insekter som naturliga fiender till skadeinsekter i vingården.


Belguardo Maremma Marchesi Mazzei Rött vin, Italien , 349:- inkl moms
Belguardo Rosé Rosévin, Italien , 149:- inkl moms
Belguardo Vermentino Vitt vin, Italien , 159:- inkl moms
Bronzone Belguardo Rött vin, Italien , 199:- inkl moms
Castello Fonterutoli Rött vin, Italien , 309:- inkl moms
Castello Fonterutoli 2017 Rött vin, Italien , 329:- inkl moms
Castello Fonterutoli 375ml Rött vin, Italien , 169:- inkl moms
Codice V Vitt vin, Italien , 189:- inkl moms
Doppiozeta Rött vin, Italien , 299:- inkl moms
Fonterutoli Rött vin, Italien , 159:- inkl moms
Mix 36 Rött vin, Italien , 499:- inkl moms
Ser Lapo Riserva 375 ml Rött vin, Italien , 89:- inkl moms
Ser Lapo Riserva 750ml Rött vin, Italien , 219:- inkl moms
Tenuta Belguardo Rött vin, Italien , 461,25:- inkl moms
Terra Mazzei Rött vin, Italien , 129:- inkl moms
Tirrenico Rött vin, Italien , 199:- inkl moms
Villa Marcello Prosecco Mousserande vin, Italien , 145:- inkl moms
Villa Marcello Rosé Mousserande vin, Italien , 149:- inkl moms
Zisola Rött vin, Italien , 189:- inkl moms
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år