0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Domaine Patrick Javillier


Egendomens berättelse började i Meursault, efter kriget 1945 när Raymond Javillier bestämde sig för att odla 2 ha av mark som alltid hade tillhört familjen.

Vändpunkten för gården var 1974: Patrick fick sin examen i vinstudier (Diplôme National d'Oenologie) och hans far överlämnade gården med fullt ansvar för skörden och vinframställningsprocessen.
Under 1980-talet och tidigt på 1990-talet fortsatte familjen att epandera genom förvärv av nya vingårdar och tillägg av mark som tillhörde Patrick´s fru Catherines familj.

År 2005 började Marion, den äldsta dottern till Patrick, på egendomen efter studier inom management och vinodling med ansvar för försäljning och vinframställning av röda viner.

2011 anslöt sig också Pierre-Emmanuel Lamy, gift med Laurène (Marions syster) till egendomen, som ansvarig för fältarbetet och vinframställningen av de vita vinerna.

Idag är Marion och Pierre-Emmanuel den tredje generationen som för arvet vidare.


Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år