0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Margherita Otto

Margherita Otto är ett nytt vineri beläget I Monforte d’Alba. Grundaren Alan Manley, växte upp i Westchester, NY och flyttade till Colorado där han under många år drev en restaurang. Det var där han utvecklade sin passion för vin, särskilt Barolo, vilket kom att innebära frekventa besök i Piemonte de kommande åren. Till slut så bestämde han sig för att sälja restaurangen och flytta till Barolo med drömmen om att I framtiden producera eget vin. Alan lämnade USA 2011 och arbetade hos flera välrenommerade prioducenter såsom Cavalotto, Sandrone och Elio Altare innan han fick möjligheten att börja arbeta med Maria Teresa Mascarello på Bartolo Mascarello, där han fortfarande verkar som Maria Teresas högra hand.

Efter ett antal år lyckades Alan köpa några mindre vingårdar i Monforte d’Alba och Castiglione Falletto. Som tillskott säkrade han även långtidsarrende av en vingård i Serralunga d’Alba. Vingården I Monforte d’Alba (0,5 hektar), är belägen 470-500 m över havet, strax sydväst om vingårdsläget Ginestra. I Castiglione Falletto (0.25 hektar), utgörs vingården av en brant sydostlig del av vingårdsläget Pernanno och i Serralunga d’Alba (0.2 hektar) så snuddar vingården det berömda Vigna Rionda.

Alan vinifierade sin första officiella årgång 2015 i en väns källare där det också fick mognadslagra. Enbart ett vin produceras, Barolo och det enligt den traditionella metoden genom blandning av vin från de olika byarna (liksom Bartolo Mascarello). Druvorna från de olika vingårdarna är inte enbart blandade utan de jäser även tillsammans. I källaren jäser vinerna I tank med den traditionella “Capello Sommerso”-metoden med skalkontakt I circa 45 dagar. Vinet lagras sedan I 3 år I stora ekliggare, sk ”bottis”.

2017 så färdigställdes vineriet I Monforte D’Alba, där han även bor tillsammans med sin fru Daniella. Källaren är utrustad med både modern och traditionell utrustning däribland en enkel korgpress och bottis.

“My goal is to make a wine of elegance, with precise structure and focus. All of the aromas,
flavors and structure should express the qualities of the fruit harvested, the character of the
growing season, the local winemaking traditions and a careful, unrushed vinification and aging” / Alan Manley

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år