0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Domaine des Roches Neuves

Thierry Germain föddes i en familj av vinmakare vars arbete var Bordeauxinspirerat. Efter att nästan ha köpt en egendom i Ungern hamnade han på Domaine des Roches Neuves i Varrains, en liten stad i Saumur och flyttade dit 1992.
Denna egendom har funnits sedan 1850 och anses vara en av de bästa och mest lämpliga i regionen, tack vare den kalkhaltiga- och tufarika jordmånen. 2002 omvandlade han hela domänen på 22 hektar till biodynamisk. Inspirerad av vinodlingsteknikerna som används av Lalou Bize-Leroy i den mytiska Bourgognedomänen, slutade Thierry German (och hans högra hand Michel Chevret) att trimma sina vinstockar, vilket uppmuntrar växten att arbeta för sin frukt mer än för sina blad. Detta arbetssätt har bidragit till bättre balans hos druvorna, lägre alkoholhalt och mer koncentration. Dessa praktiska förändringar åtföljdes av en ny form av vinmakning med fokus på elegans och klar fruktighet som resultat.

Clos Romans Vitt vin, Frankrike , 699:- inkl moms
Les Roches Rött vin, Frankrike , 219:- inkl moms
L'insolite Vitt vin, Frankrike , 299:- inkl moms
Memoires Rött vin, Frankrike , 499:- inkl moms
Terres Chaudes Rött vin, Frankrike , 299:- inkl moms
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år