0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Maison Jean Loron

Historien inleds för mer än 300 år sedan med Jean Loron i byn Chénas, i hjärtat av de branta sluttningarna i Beaujolais. Tillskillnad från sina föräldrar som bedrev olika typer av odling (inklusive vingårdar) som så många under den tiden, bestämde sig Jean för att specialisera sig på vinodling. Han började att vinifiera viner från så kallade ”lieux-dits” eller namngivna vinlotter i Beaujolais och Bourgogne, i syfte att uppnå de perfekta vinerna.

Nästan ett århundrade senare, 1821, tog sonsonen Jean-Marie över egendomen. Han insåg den stora potentialen och satte upp verksamheten i Pontanevaux, i närheten av järnvägslinjen. I början av 1900-talet inleddes ett partnerskap med vinhandlaren Nicholas i Paris och 1945 ett partnerskap med Maison Louis Jadot i Beaune. 1968 buteljerades viner i Pontanevaux-vineriet för första gången.

Sedan 1978 drivs verksamheten av Xavier Barbet, den åttonde generationen.

Vinmakaren Jean-Pierre Rodet började att göra vin under vägledning av Jules Chauvet, naturvinsrörelsens “fader”. Rift 69, 71 och Beaujolais Nouveau Vin Nature är viner producerade utan något tillsatt svavel från skörd, fram till buteljering.

Bourgogne Chardonnay FdC Vitt vin, Frankrike , 179:- inkl moms
Bourgogne Pinot Noir LPD Rött vin, Frankrike , 179:- inkl moms
Pouilly-Fuissé Les Vieux Murs Vitt vin, Frankrike , 219:- inkl moms
Pouilly-Fuissé Les Vieux Murs, 375 ml Vitt vin, Frankrike , 119:- inkl moms
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år