0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Domaine Dame Jeanne

Domaine Dame Jeanne skapades 2017, precis efter att Jeanne avslutat skolan. Detta äventyr är ett utmärkt tillfälle för Jeanne att uttrycka sig själv efter att växt upp med att hjälpa sina föräldrar i vingården på familjens egendom Marie Courtin i Aube, Côte des Bar (20 km från Molesme). Där var Jeanne tvungen att skapa allt från noll, berättelsen måste skrivas och det är därför det är så spännande! Ingenting bakom, allt ovan.

Baserat i Molesme, Châtillonnais (Côte d'Or, Bourgogne), består egendomen av (2.3ha) med Pinot Noir, Gamay och Chardonnay planterade på Marnes Rouges, kommer från jordmånen «oxfordien» (argillaceous kalksten). För Jeanne är Châtillonnais lite som Côte des Bar var för några år sedan: den lilla delen är bortglömd men med mycket potential.

Frågan hur man jobbar vingården diskuterades inte. Det var bara uppenbart att Jeanne kommer att följa samma naturliga jordbruksmetoder som används av familjen i årtionden, om vad hon är 100% övertygad om. För Jeanne finns det ingen framtid utanför denna typ av jordbruk.

Att lyssna, respektera och observera naturen är mottot. Ingen onaturlig produkt, lätt behandling av jorden, grön beskärning under våren. Tack vare det kommer vi i källaren att få en naturlig vinifiering utan tillsatser. Vi använder minimalt (eller inget) svavel för att tillverka naturliga viner. Det mesta av arbetet sker i vingården, inte i källaren.

Alchémille Vitt vin, Frankrike , 244:- inkl moms
Prémices Mousserande vin, Frankrike , 261:- inkl moms
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år