0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Chateau Yvonne

Chateau Yvonne, beläget i Parnay har varit omgiven av vingårdar sedan medeltiden, då munkarna vid Abbaye de Fontevraud förde sitt inflytande till regionen. Slottet härrör från 1500-talet, men inte mycket är känt förrän 1813, då en lokal vinproducent flyttade in och började producera vin på plats. 1997 beslutade Yvonne och Jean-François Lamunière att återskapa den övergivna vingården med hjälp av Françoise Foucault. 2007 tog Mathieu Vallée över och beslutade att hålla namnet Chateau Yvonne som en hyllning till det otroliga arbete som utförts av de tidigare ägarna.

Mathieu Vallée, son till en vinproducent, förfogar över sina elva hektar vingårdar (3 för vitt och 8 för rött) som är indelade i 28 olika lägen, planterade med chenin blanc och cabernet franc. Chateau Yvonne innehar ekologiskt certifiering sedan 2007, där arbetet i vinkällaren också sker mycket naturligt, med så lite ingripande som möjligt.

La Folie Rött vin, Frankrike , 449:- inkl moms
Le Beameray Rött vin, Frankrike , 579:- inkl moms
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år