0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Benanti

Benanti förfogar över 18 hektar i Castiglione di Sicilia/Rovittello, Milo och Viagrande samt kontrollerar ytterligare 15 hektar i Milo och Santa Maria di Licodia.

Familjen Benanti som kan spåras tillbaka till 1736, har som mål att bibehålla gamla metoder med den forna passionen. De senaste 24 årens studier och forskning har genomförts med syftet att reproducera de gamla, autentiska smakerna med hjälp av modern kunskap inom vinmakning. Då Giuseppe Benanti började producera vin under 1980-talet var alla deras vingårdar belägna i kommunen Rovittello, på sluttningarna av Etna. Benanti fann att vingårdarna planterade med de inhemska druvsorterna (nerello mascalese, nerello cappuccio & carricante) gav upphov till väldigt stora skillnader, beroende av mikroklimat. Han utökade sin areal med att köpa olika vingårdar norr, söder och öster om vulkanen för att bredda stilen och öka kvaliteten på vinerna. Benanti var kanske den första vinproducenten på Etna som på riktigt gav högkvalitativa viner med en tydlig känsla av plats.

Idag drivs egendomen av sönerna Antonio and Salvino som tillsammans strävar efter att producera högklassiga viner med tydlig ursprungstypicitet och användande av enbart inhemska druvsorter.

Etna Bianco DOC Vitt vin, Italien , 199:- inkl moms
Etna Rosso DOC Rött vin, Italien , 199:- inkl moms
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år