Meny Stäng
Champagne Marie Courtin
Antonelli
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château de Lascaux
Château de Monfaucon
Château Yvonne
Claude Quenard & Fils
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Di Majo Norante
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de Baal
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Ligas
Domaine Moulin la Viguerie - Gaël Petit
Domaine Patrick Javillier
Domaine Rewa
Domaine Saint-Jacques, Christophe Grandmougin
Domaine Sylvain Pataille
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
Kunin Wines
La Colombera
Lapo Berti
Les Vignerons d'Aghione
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Shaw + Smith
Simon Colin
Terenzuola
The Other Wine Co.
Thierry Allemand
Trinity Hill
Vignerons Ardèchois
Weingut Künstler
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Champagne Marie Courtin
Antonelli
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château de Lascaux
Château de Monfaucon
Château Yvonne
Claude Quenard & Fils
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Di Majo Norante
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de Baal
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Ligas
Domaine Moulin la Viguerie - Gaël Petit
Domaine Patrick Javillier
Domaine Rewa
Domaine Saint-Jacques, Christophe Grandmougin
Domaine Sylvain Pataille
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
Kunin Wines
La Colombera
Lapo Berti
Les Vignerons d'Aghione
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Shaw + Smith
Simon Colin
Terenzuola
The Other Wine Co.
Thierry Allemand
Trinity Hill
Vignerons Ardèchois
Weingut Künstler
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli

La Bargemone Rosé

162 kr
129,60 exkl moms
DruvorSyrah (40%), Grenache (30%), Caladoc (10%), Cabernet Sauvignon (20%)
ProducentDomaine Bargemone
Artikelnummer interntX5256CB0101
Alkoholhalt13%
Årgång2023
FörpackningFlaska
KlassificeringAOP Coteaux d'Aix en Provence
SkördSkörden inleddes 20:e augusti med sauvignon blanc och avslutades 20:e september med de sista korgarna fyllda med counoise. Druvorna bärgades genom hela skörden under nattetid/tidig morgon för att bevara fräschören. De varma soliga dagarna och svala nätterna mot slutet av säsongen bidrog till både perfekt mogen frukt och krispighet i vinerna.
Storlek750 ml
VinifikationDruvorna kyldes ner innan de krossades och fick ligga och macerera under 2°C temperatur under 5 dagar innan varje enskild druvsort fick jäsa separat med en temperatur av 16ºC. Vinerna blandades sedan ihop i december och buteljerades i januari.
JordmånKlassisk provencalsk jordmån med en blandning av stenig lera och kalksten. Tack vare högre altitud i jämförelse med omgivande vingårdar startar skörden senare med längre växtsäsong och mer komplexitet och fräschör som följd.
SmakprofilLjusrosa färg med doft av röda bär, körsbärsblommor, blodgrape och jordgubbar. Lätt aromatisk i smaken med krispiga syror och inslag av hallon med en ton av engelsk konfekt.
Passar tillPassar utmärkt som aperitif, till sallader eller till rätter av fisk och skaldjur.
ServeringServeras vid 10-12°