0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Plaimont

Plaimont är en sammanslutning av tre olika kooperativ med över 1000 vinodlare som tillsammans förfogar över 5500 hektar vingårdar i Frankrikes sydvästra hörn, inte långt från Pyrenéerna. Huvudsakliga appellationer är: Madiran, Saint Mont, Côtes de Gascogne och Pacherenc-du-Vic-Bilh.

Plaimont fokuserar på identitet, tradition och innovation. Historiska druvsorter har samlats in och planterats ut, gamla förfallna vingårdar har återställts och ekologisk odling samt hållbara metoder har introducerats för all de vingårdar de kontrollerar.

Bevarad tradition, lokala druvsorter i kombination med modern vinmakning ger vinerna en unik och kraftfull karaktär med höga krispiga syror och aromatiska inslag.

Plaimont är ett av de kooperativ i världen med bäst anseende och mottog 2017 utmärkelsen "Best coop of the Year" av den ledande franska vintidningen La Revue du Vin de France

Saint-Mont Les Cépages Préservées Vitt vin, Frankrike , 129:- inkl moms
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år