0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Jean-Paul & Benoît Droin

“It would have been difficult to say, "No, I'm not interested" I have a brother who is into computers. He doesn't like wine. I have a little sister, but she is not interested in wine either. It would have been a pity if I hadn't decided to become a winemaker”, Benoît Droin

Familjen Droin har producerat vin i Chablis i nära 400 år och är en av de absolut äldsta existerande egendomarna i Chablis. Benoît representerar den 14:e generation av Droin och är en av de mest dynamiska vinmakarna i regionen. Efter avslutade studier I Beaune och 6 månaders arbete på Domaine Laroche I Chablis, återvände Benoît till familjeegendomen 1999. Han kände sig aldrig tvungen att ta över ansvaret men kände att det var viktigt att någon inom familjen skulle föra traditionen vidare.

Han har inte ändrat på mycket I vingårdarna hans far Jean-Paul lämnande över till honom. De är inte ekologiskt certifierade men strävar hela tiden att arbeta hållbart med så liten påverkan på miljön som möjligt.
Egendomen kontrollerar cirka 25 hektar vingårdar varav 13 hektar är i familjens ägo. De producerar 14 olika viner Petit Chablis, Chablis, 7 Premiers Crus och 5 Grands Crus.

Varje vin behandlas på det vis som Benoît finner lämpligast för respektive växtplats. Petit Chablis, Chablis, Premiers Crus Vaucoupin och Côte de Lechet, samt Grand Cru Blanchots jäser och lagras i rostfria ståltankar medans Vaillons, Mont de Milieu och Montée de Tonnerre genomgår 25% jäsning och lagring på ekfat, 35% för Vosgros och Vaudésir, 40% för Montmains och Valmur, toppas av 50% för Fourchaume, Grenouilles och Les Clos. Åldern på fat och val av tunnbindare varieras från vin till vin.

Chablis Vitt vin, Frankrike , 269:- inkl moms
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år