0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Domaine Les Horées

Ursprunget till den franska termen "Horée" ligger i den grekiska mytologin. Det finns många olika förklaringar och vi kan beskriva "Les Horées" som fest för att fira bytet av årstider.

Guilhem och Catharina Sadde grundade Les Horées 2019. Guilhem är auktionsägare i Dijon men arbetar också i familjeföretaget. Catharina är tysk och utbildad kock men bytte karriär när hon blev helt fångad av vin och vingårdar efter en första skörd i Nahe. Därefter studerade Catharina oenologi & vitikultur på SupAgro Montpellier och universitetet i Geisenheim.

Paret träffades 2010 när Catharina kom för en första praktikplats på Domaine Chevrot i Cheilly-les-Maranges.
Från 2010-2018 gjorde hon flera praktikplatser på bla Domaine des Epeneaux, Comte Armand, Domaine de la Romanée Conti och säsongsarbeten på Maison Drouhin, Domaine och Comte de Vogüe. Catarina har även utfört vingårds och källarjobb hos Domaine Cécile Tremblay och varit vinodlingschef på Domaine Marquis d'Angerville.
Efter detta breda och fullständiga ”Lärlingskap" ville Catharina arbeta självständigt och det var vid den tid då hon erbjöds sin första lilla areal av Beaune Prévolles i början av 2018.

Idag äger de för närvarande totalt 1,3 hektar vingårdar fördelade i Beaune, Pommard och Volnay. Alla deras vingårdar odlas enligt ekologiska och biodynamiska principer och själva källaren är belägen i Pommard. Deras vinframställning kan beskrivas som låg intervention och målet är att vinifiera utan tillsatt svavel (årgång 2020 helt utan tillsatt svavel). Alla viner startar alkoholjäsning omedelbart efter införandet av en "pied de cuves" och jäsningen pågår i ungefär 6-10 dagar beroende på cuvée. För mognadslagring används ingen ny ek och eventuellt svavel tillsätts inte förrän den malolaktiska jäsningen är avslutad.

För årgång 2020 lades två viner till: Savigny Village (druvor från "Les Vermots" biodynamisk odlad, 70 år gamla vinstockar) och Bourgogne Blanc (druvor från Meursault, odlat ekologiskt).

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år