Meny Stäng
Champagne Marie Courtin
Antonelli
Araldica
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Cave de Crouseilles
Cave Robert & Marcel
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château de Lascaux
Château de Monfaucon
Château Yvonne
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Di Majo Norante
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine de Fontenille
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Les Horées
Domaine Patrick Javillier
Domaine Sylvain Pataille
Donato D’Angelo
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
La Colombera
Lapo Berti
Les Vignerons d'Aghione
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Mas Pagés
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Rhonéa
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Saladini Pilastri
Shaw + Smith
Simon Colin
Simon Faure
Te Mata Estate
Terenzuola
Thierry Allemand
Vignerons Ardèchois
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Champagne Marie Courtin
Antonelli
Araldica
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Cave de Crouseilles
Cave Robert & Marcel
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château de Lascaux
Château de Monfaucon
Château Yvonne
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Di Majo Norante
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine de Fontenille
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Les Horées
Domaine Patrick Javillier
Domaine Sylvain Pataille
Donato D’Angelo
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
La Colombera
Lapo Berti
Les Vignerons d'Aghione
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Mas Pagés
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Rhonéa
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Saladini Pilastri
Shaw + Smith
Simon Colin
Simon Faure
Te Mata Estate
Terenzuola
Thierry Allemand
Vignerons Ardèchois
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Producent

Antonelli

grafik

Antonelli San Marco är en av de äldsta vinproducenterna i appellationen Montefalco och har varit i familjens ägo sedan 1883. Antonelli började buteljera sina egna viner 1979 och har sedan dess förenat tradition, kvalitet och hållbarhet. Idag leds verksamheten av Filippo Antonelli, som övertog rodret 1986. Han är agronomutbildad vid universitetet i Perugia och är en tongivande figur i regionen, bland annat som tidigare ordförande för Consorzio Tutela Vini Montefalco.

Egendomen omfattar 190 hektar i ett sammanhängande område mitt i DOCG-zonen Montefalco. Vingårdarna ligger på sluttningar med cirka 350 meters höjd över havet. Jordmånen är lerrik och kalkhaltig, delvis med fossiler, med varierande geologiskt ursprung, vilket ger vinerna både komplexitet och struktur. De kuperade sluttningarna, omgivna av skog, erbjuder ett idealiskt mikroklimat för både vinrankor och olivträd. Totalt odlas cirka 60 hektar vin, med sydlig och västlig exponering. Enbart inhemska druvsorter används: grechetto och trebbiano spoletino för vita viner, samt sangiovese och sagrantino för röda. Sagrantino är Montefalcos signaturdruva och tros ha religiöst ursprung. Namnet härleds från latinets sacer (helig). Även om ursprunget är osäkert, finns dokumenterade regler om skörd och odling av Sagrantino i Montefalco redan från 1400-talet. År 1992 tilldelades det högsta klassificeringen DOCG.

I hjärtat av gården, under den historiska villan, ligger vinkällaren, helt nedgrävd och konstruerad för gravitationsbaserad vinifiering. Detta hållbara system gör det möjligt att undvika pumpar och därmed skydda druvornas känsliga struktur under jäsningen. All vinifiering sker med ekologiskt odlade druvor (ekologiskt certifierade sedan 2012) från den egna egendomen. Förutom vin producerar Antonelli ekologisk extra jungfruolivolja från sina 13 hektar olivlundar, charkprodukter från frigående grisar samt grappa gjord på sagrantino-druvornas pressrester.

Från producenten

Här hittar du producentens utsökta viner