00:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms): 0:- Totalt (inkl moms): 0:-

Våra producenter

Ata Rangi

1980 beslutade sig Clive Paton, grundaren av Ata Rangi för att sälja sin lilla hjord av mjölkkor för att köpa 5 hektar stenig fårhage I utkanten av byn Martinborough, på den södra delen av Nya Zeelands nordliga ö. Hans dröm inspirererad av en vetenskaplig jordmån- och klimatrapport som pekade på
Nya Zeeland
2

Benanti

Producenten förfogar över 18 hektar i Castiglione di Sicilia/Rovittello, Milo och Viagrande samt kontrollerar ytterligare 15 hektar i Milo och Santa Maria di Licodia. Familjen Benanti som kan spåras tillbaka till 1736, har som mål att bibehålla gamla metoder med den forna passionen. De senaste 24 årens studier och
Italien
5

Cantina Lavis

Cantina di La-Vis är ett kooperativ etablerat år 1948 beläget I hjärtat av Trentino. Den lilla staden Lavis är namngiven efter strömmen Aviso, ett landmärke I området, med vatten som kommer från bergstopparna runtom. Strömmens kraft, speglas i det latinska ordet ”Vis”, som betyder styrka. Logotypen är inspirerad av
Italien
4

Château de Roquefort

Raimond de Villeneuve's imponerande vackra biodynamiska vingård är belägen som i en amfiteater med ett mycket speciellt mikroklimat. Château de Roquefort är beläget på en höjd av 350-450 meter vilket tillåter senare skörd som i sin tur bidrar med elegans och mognare tanniner. De 29 hektaren vingårdar är belägna på
Frankrike
1

Chateau Yvonne

Chateau Yvonne, beläget i Parnay har varit omgiven av vingårdar sedan medeltiden, då munkarna vid Abbaye de Fontevraud förde sitt inflytande till regionen. Slottet härrör från 1500-talet, men inte mycket är känt förrän 1813, då en lokal vinproducent flyttade in och började producera vin på plats. 1997 beslutade Yvonne och
Frankrike
2

Claude Quenard & Fils

SLUTSÅLT Claude Quenard's familj köpte sin mark och vineri från Chartreux-munkarna 1906. Det var en polykultur fram till 80-talet då de beslutade sig för att utöka vingårdsarealen till 5 hektar och fokusera på vintillverkning. Sedan i slutet av 80-talet drivs vingården av Guy and André Quenard och de förfogar
Frankrike
0

Clos du Gravillas

Clos du Gravillas drivs av paret Nicole et John Bojanowski och egendomen utgörs av 8 hektar vinodlingar. Vingårdarna ligger på en platå av krossat vitt grus, 300 meter över havet i Parc Naturel de Haut Languedoc, insprängt mellan klyftorna av St Chinian och Minerve. Clos du Gravillas är ekologiskt certifierade
Frankrike
1

Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès

Étienne Baldès planterade sin första vingård 1830 efter att ha identifierat den främsta växtplatsen i Lot-dalen. Vingården förstördes delvis av phylloxera genom vinlusens framfart år 1877 men återplanterades inom kort. Skyddat av sitt mikroklimat, så påverkades vingården bara delvis av den svåra frosten 1956. Det är anledningen till att de
Frankrike
6

Domain de la Bergerie - Yves Guégniard

Domaine de la Bergerie köptes ursprungligen av familjen 1961 av Marie-Scolastique, Yves mormor. Egendomen drevs sedan mellan 1979 och 2017 av Yves och hans fru Marie-Annick och utökade under denna period arealen till de nuvarande 36 hektar vingårdar. Dottern Ann som anslöt sig familjeföretaget 2007 samt Marie, den yngsta dottern
Frankrike
2

Domaine Béatrice et Pascal Lambert

Egendomen grundades 1987 i närheten av Chinon, lokalt känd som "Les Chesnaies". Producenten förfogar över 17 hektar vingårdar, planterat med cabernet franc för de röda- och vita vinerna samt chenin blanc för de vita. Producenten har sedan grundandet arbetat ekologiskt och blev biodynamiskt certifierade (Biodyvin) 2012. Inga kemiska eller syntetsiska
Frankrike
1

Domaine Courbissac

Egendomen som består av 30 hektar vingårdar grundades baserat på biodynamiska principer av den Tyska filmproducenten Reinhard Brundig då han köpte den 2002. Brundig föll för egendomen baserat på komplexiteten av jordmånen, dess etablerade och välskötta vinrankor, en stor del med en ålder på mellan 50-90 år. Noire. Idag sköts
Frankrike
0

Domaine de Baal

“Our passion for this land and our strong desire to preserve it for future generations to enjoy, has naturally inclined us to produce natural wines, refined and elegant, reflecting the distinctiveness of the soil”. Libanon, en grind från Europa till Mellanöstern, kan stoltsera med en historia som är intimt
Libanon
1

Domaine de la Pirolette

I hjärtat av Saint-Amour, på toppen av kullen mittemot byns kyrka ligger Domaine de la Pirolette belägen. Egendomen som sedan 2013 ägs av Virginie & Grégory Barbet utgörs av 15 hektar vingårdar och de mest ikoniska vinlägena vinifieras separat för att respektera egendomens olika lieux-dits: "Le Carjot", "La Poulette" och
Frankrike
1

Domaine des Roches Neuves

Thierry Germain föddes i en familj av vinmakare vars arbete var Bordeauxinspirerat. Efter att ha köpt nästan en domän i Ungern hamnade han på Domaine des Roches Neuves i Varrains, en liten stad i Saumur och flyttade dit 1992. Denna domän har funnits sedan 1850 och anses vara en av
Frankrike
0

Domaine Ilarria

Under 1200-talet etablerade sig Ronceveauxorden i Irouléguy, tillhörande kungadömet Navarra. Beläget på den högsta punkten av vägen till Compostela, var klostret Ronceveaux en populär plats för pilgrimer, där de kunde åtnjuta gratis logi, mat, varmt vatten mm. För att kunna erbjudarna vin till pilgrimerna planterade munkarna i Ronceveaux vinstockar på
Frankrike
0

Domaine les 4 Vents

"We strive to respect the environment. Our work in the vineyard and the cellars simply seeks to help the grapes and the wine to reflect their true character… " Egendomen är belägen i Mercurol, hjärtat av appellationen Crozes-Hermitage. Lucie Fourel tog 2006 över driften från sina föräldrar och fram
Frankrike
0

Domaine Ligas

Den inhemska druvsorten Roditis var högt värderad I antikens Grekland tack vare dess förmåga att mogna sent och samtidigt bibehålla sin fruktsyra. Roditis visade sig vara väldigt känslig för phylloxera (vinlusen) då den härjade I Europa under 1800-talet och planteringarna minskade drastiskt. De flesta producenter ser inte druvsorten som någon
Grekland
1

Domaine Raquillet

Född i en rad av vinodlare, började François Raquillet som 11:e generation att arbeta tillsammans med sin far 1984. 1990 tog han tillsammans med sin fru Emmanuelle över familjeegendomen och påbörjade den nuvarande filsofin genom att drastiskt minska skördeuttaget med ambitionen att producera högklassiga viner med känsla av plats. Domaine
Frankrike
0

Domaine Rewa

I am Philippa Fourbet. I own Domaine Rewa, a biodynamic vineyard at the foothills of the Pisa Range in Central Otago. Domaine Rewa är en liten egendom på bara 5,5 hektar vingårdar, belägna på terrassen inklämd mellan foten av Pisa-bergen, Vingårdarna planetrades 1997 men det
Nya Zeeland
0

Fattoria Lavacchio

Farmen, från 1700-talet är belägen på toppen av Montefiesole-kullen på 450 meter över havet, 18 kilometer från Florens. Lavacchio-farmen som sedan 1978 har varit I händerna på familjen Lottero har under deras ägo restaurerats och de har bevarat de främsta traditionerna av en farm dedikerad till odling och för produktion
Italien
4

Greystone Wines

År 2000 köpte familjen Thomas en farm på Omihi kullarna och påbörjade grundandet av Greystone. Målet var att producera högkvalitativa viner från en unik växtplats. 2004 med assistans från vitikulturisten Nick Gill planterades tretton olika jordlotter över Omihi’s sluttningar. Dom Maxwell anställdes som vinmakare och styrkan bildades I jakten of
Nya Zeeland
1

Jean-Paul & Benoît Droin

“It would have been difficult to say, "No, I'm not interested" I have a brother who is into computers. He doesn't like wine. I have a little sister, but she is not interested in wine either. It would have been a pity if I hadn't decided to become a winemaker”.
Frankrike
2

Jérémie Mourat

SLUTSÅLT Familjen Mourat har ägnat sig åt vinodling sedan i slutet av 1800-talet men det var inte förrän 1974 som Jean Mourat anlade vinårdarna som skulle komma att bli Chateau Marie du Fou. 1998 anslöt Jérémie och kom tillsammans med Jean grunda två nya vingårdar Le Clos Saint André
Frankrike
0

Kunin Wines

Seth Kunin etablerade Kunin Wines i Kaliforniens svalaste vinodlingsområde, Santa Barbara 1998. Santa Barbara var främst känt för sina högkvalitativa viner gjorda på pinot noir och chardonnay men Seth beslutade sig för att fokusera på syrah, zinfandel och viognier. De kommande åren adderades druvsorter från Rhône- och Loiredalen såsom grenache,
USA
4

Maison Jean Loron

Historien inleds för mer än 300 år sedan med Jean Loron i byn Chénas, i hjärtat av de branta sluttningarna i Beaujolais. Tillskillnad från sina föräldrar som bedrev olika typer av odling (inklusive vingårdar) som så många under den tiden, bestämde sig Jean för att specialisera sig på vinodling.
Frankrike
4

Maison Le Nid

SLUTSÅLT “MOULIN-A-VENT, THE “LORD OF BEAUJOLAIS CRUS” SINCE 1924” Vin har producerats på egendomon sedan början av 1900-talet och sköts på samma sätt sedan idag av den nuvarande ägaren, familjen Lardet som tog över 2012. Egendomen består idag av 6 hektar vingårdar. Familjen består av föräldrarna Paul,
Frankrike
0

Marchesi Mazzei

Marchesi Mazzei, Toskansk vintradition sedan 1435 Familjen Mazzei har sedan år 1398 då Ser Lapo Mazzei för första gången nämner Chianti i text varit starkt förknippade med denominationen. Sedan 1435, dotterdottern Madonna Smeralda Mazzei gifte sig med Piero di Agnolo da Fonterutoli, har egendomen varit i familjen ägo. Idag
Italien
20

Michel Chapoutier / Yannick Alléno

Samarbete mellan den välrenommerade vinproducenten Michel Chapoutier tillsammans med Yannick Alléno. Yannick har drivit ett flertal restauranger och har utan avbrott sedan 2007 drivit restauranger med tre stjärnor i Guide Michelin. Idag driver han Alléno i Paris, belönad med tre stjärnor sedan 2015.
Frankrike
0

Pietroso

Egendomen Pietroso, beläget strax utanför de gamla stadsmurarna kring Montalcino har enligt gamla dokument, refererat som "Contrada El Petroso) existerat sedan år 1363. Den fattiga, steniga jorden vilket är lämpligt för vinodling speglasr sig i namnet "Pietroso", vilket betyder en plats rik på sten. Vinmakaren Domenico Berni, även kallad
Italien
2

Podere la Villa

År 2003 köpte den numera avlidna och legendariska vinmakare Giacomo Tachis (skapare av ikonviner med kultstatus såsom Sassicaia, Solaia och Tignanello) 1,1/4 hektar i San Casciano i Chianti Classico-distriktet. Idag utgör vingårdsarealen av 2 hektar vinodlingar och drivs av dotterna Ilaria Tachis med den bortgångna faderns fd lärling Alessandro Cellai
Italien
2

Pyramid Valley

“Our story begins in a magical place where magnificent native birds once roamed and soared, where the earth produces in abundance and the stars align for greatness. This is not a mythical place. It is real and is home to some of the most profound Pinot Noir and Chardonnay wines
Nya Zeeland
2

Radio-Coteau

KOMMER I JULI! Radio-Coteau etablerades av vinodlaren och ägaren Eric Sussman år 2002. Vineriet är beläget i Sebastopol och vingårdarna på kullarna ovanför Occidental, Kalifornien. Eric har haft siktet inställt på att välja ut svala kustbelägna vingårdar, i västra Sonoma County och Anderson Valley för att producera
USA
0

Robert Rudinski

Robert Rudinski, inom Stockholms krögarscen kanske mer känd som Boban förfogar över 2,3 hektar vingårdar i Karaš, Fruška Gora, Serbien. Vingårdarna är planterade med druvsorterna riesling, pinot noir och cabernet sauvignon. Det omfattande naturreservatet Fruška Gora med floden Donau kring rinnande 70 km längst med dess norra del, definieras som
Serbien
1

Tasca d’Almerita

Regaleali-farmen, inte långt ifrån Palermo på Sicilien har sedan 1830-talet varit familjen Tasca’s hem. Idag består den av 387 hektar vingårdar I symbios med 30 hektar olivlundar, 35 hektar åkermark samt 30 hektar tillägnat boskapsskötsel. Jordmånen varierar från vingård till vingård vilket bidragit till kultiverandet av 85 olika druvsorter. Tasca
Italien
4

Travaglini

Travaglini grundades i hjärtat av 1920-talet av Clemente Travaglini. 1958 Arturo Travaglini följde faderns fotspår och övertog vineriet 1958. Familjens passion och hängivelse till vinmakning har bibehållits under generationer. Cinzia Travaglini, barnbarnsbarn till Clemente sköter idag vineriet. Hennes man Massimo Collauto är chefsvinmakare, en roll han ärvde från sin svärfar
Italien
3

Yves Leccia

Född till en familj av vinproducenter, ställde sig Yves aldrig frågan om vad han skulle göra i sitt liv. Efter avslutade oenologstudier i början av 80-talet arbetade han på familjegendomen fram till 2004. Med sin fru Sandrine, skapade de sin egna domän, bestående av en del av sin fars vingårdar
Frankrike
1
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse