Meny Stäng
Champagne Marie Courtin
Antonelli
Araldica
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Cave de Crouseilles
Cave Robert & Marcel
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château de Lascaux
Château de Monfaucon
Château Yvonne
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Di Majo Norante
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine de Fontenille
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Les Horées
Domaine Patrick Javillier
Domaine Sylvain Pataille
Donato D’Angelo
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
La Colombera
Lapo Berti
Les Vignerons d'Aghione
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Mas Pagés
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Rhonéa
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Saladini Pilastri
Shaw + Smith
Simon Colin
Simon Faure
Te Mata Estate
Terenzuola
Thierry Allemand
Vignerons Ardèchois
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Champagne Marie Courtin
Antonelli
Araldica
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Cave de Crouseilles
Cave Robert & Marcel
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château de Lascaux
Château de Monfaucon
Château Yvonne
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Di Majo Norante
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine de Fontenille
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Les Horées
Domaine Patrick Javillier
Domaine Sylvain Pataille
Donato D’Angelo
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
La Colombera
Lapo Berti
Les Vignerons d'Aghione
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Mas Pagés
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Rhonéa
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Saladini Pilastri
Shaw + Smith
Simon Colin
Simon Faure
Te Mata Estate
Terenzuola
Thierry Allemand
Vignerons Ardèchois
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Producent

Domaine Comte Armand

grafik

Egendomen utgör 9 hektar varav den viktigaste delen består av det magnifika, 5 hektar stora monopol-läget Pommard Premier Cru Clos des Epeneaux. Nicolas Marey köpte dessa 5 hektar i slutet av 1700-talet och början av 1800-talet (tillsammans med DRC Romanée Saint Vivant ’Marey-Monge’). Alla vingårdar såldes förutom Clos des Epeneaux vilken överlämnades till Jean-François Armand som hemgift då han gifte sig med Nicolas dotter 1826 och är än idag i familjen ägo. Vingårdarna i Volnay adderades 1994, följda av fler vingårdar i Auxey Duresses.

I mitten av 1980-talet anlände Pascal Marchand till Domaine Comte Armand och inledde kort inpå konvertering till ekologisk och biodynamisk odling, vilket ledde tillfullständig certifiering 1992. Tack vare Pascal ökades den biologiska mångfalden i vingårdarna, skördeuttagen blev lägre och som följd uppvisade vinerna uppvisade mer kraft, spänst och finess.

Idag producerar Paul Zinetti vinerna i samarbete med ägaren Oliver Armand och gemensamt eftersträvar de att anamma nya metoder och samtidigt bevara egendomens traditioner.

Druvorna avstjälkas fullständigt men lämnas intakta under 5-8 dagars kallmaceration innan alkoholjäsning, vilken pågår i mellan 5 och 10 dagar och får sedan stanna kvar och vila i jäsningstankarna mellan 3 till 15 dagar beroende på årgång. Efter drygt totalt 4 veckors skalkontakt (vilket är längre än vanligt i Bourgogne) lagras vinerna på ekfat mellan 18-24 månader, där ny ek aldrig utgör mer än 30%.