Meny Stäng
Champagne Marie Courtin
Antonelli
Araldica
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Cave de Crouseilles
Cave Robert & Marcel
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château de Lascaux
Château de Monfaucon
Château Yvonne
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Di Majo Norante
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine de Fontenille
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Les Horées
Domaine Patrick Javillier
Domaine Sylvain Pataille
Donato D’Angelo
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
La Colombera
Lapo Berti
Les Vignerons d'Aghione
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Mas Pagés
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Rhonéa
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Saladini Pilastri
Shaw + Smith
Simon Colin
Simon Faure
Te Mata Estate
Terenzuola
Thierry Allemand
Vignerons Ardèchois
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Champagne Marie Courtin
Antonelli
Araldica
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Cave de Crouseilles
Cave Robert & Marcel
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château de Lascaux
Château de Monfaucon
Château Yvonne
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Di Majo Norante
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine de Fontenille
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Les Horées
Domaine Patrick Javillier
Domaine Sylvain Pataille
Donato D’Angelo
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
La Colombera
Lapo Berti
Les Vignerons d'Aghione
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Mas Pagés
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Rhonéa
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Saladini Pilastri
Shaw + Smith
Simon Colin
Simon Faure
Te Mata Estate
Terenzuola
Thierry Allemand
Vignerons Ardèchois
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Producent

Te Mata Estate

grafik

Te Mata Estate har sina rötter djupt i Nya Zeelands vintradition. Historien börjar redan 1896, när engelsmannen Bernard Chambers planterade de första vinrankorna på sluttningarna vid Havelock Hills i Hawke’s Bay. Det var en tid då vinodling i Nya Zeeland fortfarande var något nytt, men Chambers såg potentialen i klimatet, jordmånen och lade grunden till vad som skulle bli landets första riktiga vinegendom.

Under de följande decennierna växte Te Mata till en symbol för kvalitet och nytänkande. De tidiga vinerna fick snabbt erkännande både nationellt och internationellt och redan i början av 1900-talet exporterades flaskor från Te Mata till Europa. Efter en tid i vila återupplivades vingården på 1970-talet, då Buck-familjen tog över och återställde egendomen till sin forna glans. Familjen har sedan dess fortsatt att utveckla Te Mata med samma respekt för traditionen och samma passion för vinets ursprung.

Idag drivs Te Mata Estate fortfarande familjeägt och oberoende, något som blir alltmer sällsynt i vinvärlden. Vingårdarna omfattar flera olika lägen i Hawke’s Bay – från de steniga, varma jordarna i Bridge Pa till de svala sluttningarna i Woodthorpe Terraces. Varje område bidrar med sin unika karaktär och tillsammans skapar de den komplexitet som definierar Te Matas stil.

Genom åren har Te Mata utvecklat en rad klassiska viner som idag räknas bland Nya Zeelands mest ikoniska. Flaggskeppet Coleraine, en Bordeaux-inspirerad blend av Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc, har blivit ett samlarvin världen över. Andra namn som Awatea, Bullnose Syrah, Elston Chardonnay och Cape Crest Sauvignon Blanc bär alla på sin egen berättelse – men med en gemensam kärna: elegans, balans och terroir.

Bakom varje flaska ligger ett arbete som förenar traditionellt hantverk och modern precision. Skörden sker för hand, druvorna sorteras noggrant, och varje vin jäses och lagras med största respekt för sin naturliga karaktär. Te Mata är också en pionjär inom hållbar och regenerativ vinodling, med fokus på att bevara jordens vitalitet för kommande generationer.