0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Yves Leccia

Född till en familj av vinproducenter, ställde sig Yves aldrig frågan om vad han skulle göra i sitt liv. Efter avslutade oenologstudier i början av 80-talet arbetade han på familjegendomen fram till 2004. Med sin fru Sandrine, skapade de sin egna domän, bestående av en del av sin fars vingårdar och en andel arrenderade. Totalt förfogar de idag över 15 hektar vinodlingar på vackra marker i E Croce och PARTINELONE, belägna i appellationen Patrimonio. Vingårdar som ligger belägna på sluttningar vid foten av bergskedjan som sträcker över Cap Corse, åtnjuter ett speciellt mikroklimat tack vare det maritima inflytande som återfinns här.

Vingården är planterad huvudsakligen 5 sorter vermentinu, ugni blanc och biancu gentile för vitt vin, niellucciu och cannonau (grenache) för rött vin. Planteringstätheten är 4000 vinrankor/ha, och skördeuttaget i genomsnitt 40 hl/ha. Den genomsnittliga åldern för vinrankorna är 20 år. Yves Leccia tillämpar traditionella metoder i vingårdarna för att undvika använda sig av herbicider, samt tvinga rötterna att tränga djupt ner i marken för optimal kvalitet på druvorna. De har strävat efter att arbeta hållbart sedan starten och blev 2017, 100% ekologiskt certifierad.

L’Altru Biancu Vitt vin, Frankrike , 265:- inkl moms
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år