0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Fattoria Lavacchio

Lavacchio, från 1700-talet är belägen på toppen av Montefiesole-kullen på 450 meter över havet, 18 kilometer från Florens. Lavacchio som sedan 1978 har varit i händerna på familjen Lottero har under deras ägo restaurerats och de har bevarat de främsta traditionerna av en farm dedikerad till odling och för produktion av olivolja och vin, genom att kombinera gamla traditionella metoder och modern teknik. Lavacchio var den första producenten i Chianti Rufina att börja tillämpa ekologiska principer med ursprung från sina principer att befinna sig i harmoni med naturen.

Produktionen av vin, olivolja, vete och trädgårdar sköts enbart med hjälp av ekologiska preparat i samarbete med naturen. De uppmuntrar till mångfald av växtlighet, djur och insekter för att på naturlig väg motstå angrepp mot parasiter och skadedjur. De använder sig inte av några kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel och vinet görs utan tillsatt jäst samt i regel med en tredjedel av gränsen för svavel tillåter.

En viktig del av affärsverksamheten består på Fattoria Lavacchio av ”agriturismo”, där de erbjuder möjligheten till flera olika typer av boende och restauranger på farmen. De anordnar även matlagningskurser, vinprovningar och mycket annat.

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år