Meny Stäng
Champagne Marie Courtin
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château Yvonne
Claude Quenard & Fils
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de Baal
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Ligas
Domaine Moulin la Viguerie - Gaël Petit
Domaine Patrick Javillier
Domaine Paul Cherrier
Domaine Raquillet
Domaine Rewa
Domaine Saint-Jacques, Christophe Grandmougin
Domaine Sylvain Pataille
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
Kunin Wines
La Colombera
Lapo Berti
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Monterustico
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Shaw + Smith
Simon Colin
Terenzuola
The Other Wine Co.
Thierry Allemand
Trinity Hill
Vignerons Ardèchois
Weingut Künstler
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Champagne Marie Courtin
Aseginolaza y Leunda
Ata Rangi
Benanti
Cantina Lavis
Champagne Quenardel
Champagne Labruyère
Champagne Nowack
Château Yvonne
Claude Quenard & Fils
Clos Triguedina - Jean-Luc Baldès
Domaine de la Bergerie - Yves Guégniard
Domaine Bargemone
Domaine Comte Armand
Domaine Courbet
Domaine Dame Jeanne
Domaine de Baal
Domaine de la Pousse d'Or
Domaine de la Taille aux Loups - Domaine de la Butte
Domaine des Roches Neuves
Domaine du Pré Semelé
Domaine Gour de Chaulé
Domaine Jacques Prieur
Domaine Jean-Marc Boillot
Domaine Jean Pascal and Fils
Domaine Labruyère
Domaine Les Horées
Domaine Ligas
Domaine Moulin la Viguerie - Gaël Petit
Domaine Patrick Javillier
Domaine Paul Cherrier
Domaine Raquillet
Domaine Rewa
Domaine Saint-Jacques, Christophe Grandmougin
Domaine Sylvain Pataille
Eyrie Vineyards
Gabin et Félix Richoux
Greystone Wines
Heimann & Fiai
Jean-Paul & Benoît Droin
Karthäuserhof
Kunin Wines
La Colombera
Lapo Berti
Maison Jean Loron
Marchesi Mazzei
Margherita Otto
Monterustico
Natte Valleij
Oltretorrente
Paltrinieri
Pietroso
Plaimont
Pomologik
Pyramid Valley
Radio-Coteau
Roc des Anges & Terres de Fagayra
Shaw + Smith
Simon Colin
Terenzuola
The Other Wine Co.
Thierry Allemand
Trinity Hill
Vignerons Ardèchois
Weingut Künstler
Weingut Max Ferd Richter
Weingut Tegernseerhof
Zudugarai Txakoli
Producent

Domaine Moulin la Viguerie – Gaël Petit

grafik

Gaël Petits familjehistoria är djupt sammanflätad med Tavels. Uppgifter visar att hans förfäder bebodde den pittoreska, soliga provensalska byn tvärs över Rhône från Châteauneuf-du-Pape så långt tillbaka som 1572, där vinodling utövats i generationer fram till idag. Gaëls farfarsfar, en före detta borgmästare i Tavel och chef för det lokala odlarförbundet, spelade till och med en viktig roll i grundandet av Tavel AOC, efter att ha beskrivit produktionsområdet som var berättigat till Frankrikes första rosé med appellationsstatus 1936.

Gaël minns att han växte upp på familjens egendom med källare fulla av massiva gamla ekliggare där viner lagrades. Dessa fat hade använts i decennier och hjälpt familjen att få ett brett erkännande för sina storslagna Tavels – den typ av vin som utan tvekan förtrollade otaliga finsmakare genom historien, inklusive Ludvig XIV, Balzac och Hemingway.

Under 1980-talet hade de traditionella faten nästan försvunnit från källare över hela Frankrike och ersatts av rent och pålitligt rostfritt stål. Herbicider i vingården ersatte jordbearbetning, laboratoriejäst koloniserade jäsningstankar och andra nya utvecklingar som kommersiella enzymer, pumpar och filter blev alltmer vanliga, vilket underlättade vinbönders liv och gav en tillförlitligt konsekvent, om än standardiserad, produkt varje årgång.

När Gaël tog över tyglarna på domänen 1992 kände han sig manad att revidera rådande metoder. När allt kommer omkring lämpar sig Tavels exceptionella terroir för de djupa, komplexa roséerna som åtnjutit så mycket prestige genom historien, och förtjänar en hand av en hängiven hantverkare för att få fram sin fulla potential.

Gaël ändrade kurs och insåg att en förändring var nödvändig för att Tavel skulle återuppleva sin forna glans, särskilt inför nya hot mot regionen som klimatförändringar. Han påbörjade en ekologisk omvandling i vingårdarna, efter att redan ha tagit steg mot hållbarhet under en period som president för AOC, när han beordrade en minskad användning av herbicider.