0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Domaine Ligas

Den inhemska druvsorten roditis var högt värderad I antikens Grekland tack vare dess förmåga att mogna sent och samtidigt bibehålla sin fruktsyra. Roditis visade sig vara väldigt känslig för phylloxera (vinlusen) då den härjade I Europa under 1800-talet och planteringarna minskade drastiskt. De flesta producenter ser inte druvsorten som någon kvalitetsdruva utan använder den ofta för Retsina men I rätta händer så är den kapabel att ge komplexa viner med unik karaktär.

Sedan Antiken har regionen Pella, belägen I norra Grekland associerats med vin och vinerna från Ktima Ligas fångar just essensen från denna tid. Jason Ligas tog tillsammans med Thomas och Melissanthe över egendomen med syfte att omforma den normalt diskreta druvsorten roditis till något speciellt. Genom att konvertera till naturlig vinodlig, minska skördeuttaget så kunde Jason uppvisa potentialen för växtplatsen och druvsorten som I normala fall gav enkla bordsviner. Ligas har sedan dess riktat sin uppmärksamhet mot andra bortglömda, lokala druvsorter såsom kydonitsa , moschomavro och xinomavro. De använder sig även av gamla produktionsmetoder som inkluderar lagring på amforor och under flor (jäst). Jordmånen består mestadels av väldränerade ler- och sandjordar.

total årsproduktion: 35 000 flaskor

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år