0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Domaine de Baal

“Our passion for this land and our strong desire to preserve it for future generations to enjoy, has naturally inclined us to produce natural wines, refined and elegant, reflecting the distinctiveness of the soil”.

Libanon, en grind från Europa till Mellanöstern, kan stoltsera med en historia som är intimt kopplad till vin. Längs Irak och Armenien har Libanon varit vaggan för vinframställning sedan det sjätte årtusendet f.Kr. med sitt eget Bacchus-tempel (romerska vinguden), upprättad ett par hundra år e.Kr. Berikat av franska missionärers kunskap sedan 1800-talet, har landet ett idealiskt klimat för vinodling. Tack vare sina rikliga vattenkällor och sol större delen av året samt en lämplig jordmån bestående av hög andel kalk och rödlera.

Domaine de Baal har blomstrat sedan de första planteringarna 1994. År 2006 återvände vinmakaren och ägaren av Domaine de Baal, Sebastien Khoury tillbaka efter att ha spenderat många år i Saint-Emilion. Han påbörjade arbetet av vineriet och producerade sedermera den första årgången från Domaine de Baal samma år. De ekologiska principer de följer och som fullt ut respekterar de naturliga livscyklerna tillåter dem att producera både röda och vita viner som återspeglar denna unika och vackra växtplats. Egendomen i sin helhet är upprättad i syfte att smälta in med dess omgivande miljö. Med en minimalistisk arkitektur, en meter breda pelare och gröna tak täckta med jord och frodiga växter.

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år