Claude Quenards familj köpte sin mark och sitt vineri från Chartreux-munkarna 1906. Det var en polykultur fram till 80-talet då de beslutade sig för att utöka vingårdsarealen till 5 hektar och fokusera på vintillverkning.
Sedan i slutet av 80-talet drivs vingården av Guy and André Quenard och de förfogar idag över totalt 17 hektar. Under 90-talet inledde bröderna konvertering till ekologisk vinodling vilket i området var revolutionerande under den tiden. De strävade efter att få vinrankorna att försvara sig själva, på naturlig väg emot parasiter och använde sig av naturliga fiender och utvalda växter.
Genom åren har bröderna börjat tillämpa biodynamiska principer. Quenard-familjen är fast beslutna att minska deras miljöpåverkan i vingårdarna och i vinkällaren. De fångar upp och återanvänder 60-70% av deras vatten i vineriet med ett sorts återcirkulerande grusfilter och minskar därmed deras påverkan och användandet av både vatten och utsläpp.