0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Château de Roquefort

Raimond de Villeneuves imponerande vackra biodynamiska vingård är belägen som i en amfiteater med ett mycket speciellt mikroklimat. Château de Roquefort är beläget på en höjd av 350-450 meter vilket tillåter senare skörd som i sin tur bidrar med elegans och mognare tanniner. De 29 hektaren vingårdar är belägna på gränsen till Bandol men pga av det svalare mikroklimatet har mourvèdre svårt att mogna här. De Villeneuve med sitt förflutna I bla Bourgogne där han arbetade för Mommessin, återvände till familjegendomen 1995 och hans första årgång under namnet Château de Roquefort var 1998.

Villeneuves talang har blivit erkänd där Michel Bettane kallat honom en av de absolut främsta vinmakarna i Provence och som ett av de stora hoppen för regionens framtid…”vinerna från Roquefort besitter en hedonsitisk karaktär som omedelbart kommer att skänka dig glädje”.

Vinkällaren härrör från 1734 och innehöll enligt arkiv 46 fat innehållande 1398 hektoliter. Vid Villeneuves övertagande 1995, genomgick källaren en komplett modernisering och stoltserar idag med den senaste tekniken inom vinmakning. De planterade druvorterna är de för Provence vanligt förekommande grenache noir, syrah, cinsault, mourvèdre, carignan, clairette, rolle (vermentino) och ugni blanc.

Guele de Loup Rött vin, Frankrike , 159:- inkl moms
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till VintEdge Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år